CEO VAN ALPINE

Laurent Rossi

Laurent begint aan zijn derde jaar aan het hoofd van Alpine. Hij blijft het kopstuk van het automerk en zijn Formule 1-activiteiten.

Laurent Rossi - Alpine

Biografie

Laurent werd in 1975 in Corsica geboren en had al van kinds af aan een grote interesse in engineering, autosport en F1. Laurent Rossi is ingenieur en behaalde een master Mécanique des fluides aan de ENSEEIHT (Toulouse) en een master Mécanique moteurs et combustion aan de IFP School (Parijs). Hij begon zijn carrière binnen de Renault Group als projectmanager mechanica in 2000. Vervolgens vertrok Laurent naar de Verenigde Staten om een MBA aan de Harvard Business School te halen in 2009. Al snel kon hij aan de slag als projectmanager gespecialiseerd in automobiel bij de Boston Consulting Group in New York.

Laurent bleef in Amerika en ging in 2012 bij Google werken. Daar was hij verantwoordelijk voor de commerciële relaties met grote accounts binnen de auto-industrie. In 2018 keerde Laurent terug naar Europa voor een job binnen de afdeling commerciële strategie en ontwikkeling van de Renault Group. In april 2018 werd hij aangeworven als Strategic Director.

Met de komst van Alpine in de F1 tijdens het seizoen 2021 van de FIA Formula 1 World Championship werd Laurent in januari van datzelfde jaar benoemd tot CEO van Alpine. Zijn missie bestond erin om het exclusieve en innovatieve gamma van het merk te ontwikkelen en om dit tegen 2025 winstgevend te maken. Hiervoor kon hij terugvallen op zijn rijke ervaring binnen de autosport.

Niet alleen voor zijn werk, maar ook privé is Laurent een groot sportliefhebber. Hij houdt van rugby en football. Daarnaast is hij een zeer competitieve squashspeler.