Programma Rac(H)er - Alpine

Programma Rac(H)er

VOOR EEN VROUWELIJKE OVERWINNING

'Met Rac(H)er willen we de schijnwerpers richten op vrouwelijk en jong talent, om hen aan te moedigen om actief deel te nemen aan de autosport, of het nu is als ingenieur, automonteur of piloot.' 

 

Claire Mesnier, vice-president Human Resources van Alpine

ONTDEK ONZE ACTIES

EEN PROGRAMMA VOOR GELIJKE KANSEN

Alt Image C29

Programma Rac(H)er

OP WEG NAAR GELIJKHEID

In het 72-jarige bestaan van Formule 1 waren er onder de 885 piloten slechts 6 vrouwen! Met de lancering van het programma Rac(H)er in 2022 willen we de inclusie van vrouwen in onze teams en in onze technische functies bevorderen. Intern streven we ernaar bestaande vooroordelen te doorbreken en onze bedrijfscultuur te veranderen door gelijkheid aan te moedigen. Op het circuit zorgt Rac(H)er ervoor dat we veelbelovend vrouwelijk talent kunnen ontdekken, werven en opleiden tot succesvolle pilotes. Met Rac(H)er versterken we onze verbintenis om iedereen een kans op overwinning te geven op basis van verdienste, met als doel in 5 jaar tijd 30% vrouwen in ons team te mogen verwelkomen!  

Alt Image C29

NICOLA ADAMS

EEN UITZONDERLIJKE MENTOR

Dubbel Olympisch kampioene Nicola Adams wordt mentor van het Rac(H)er-programma! De atlete gaat piloten coachen, medewerkers adviseren en conferenties leiden om de teams in te wijden over het belang van diversiteit als hefboom voor prestaties. Ze krijgt daarbij de hulp van iemand die perfect de Rac(H)er-attitude belichaamt, met name Zara Rutherford. De jongste vrouwelijke pilote die een solovlucht rond de wereld heeft gemaakt, gaat haar ervaring delen met de jongere generatie.  

SOPHIA FLOERSCH & ABBY PULLING

VROUWEN IN DE FORMULE 1

Rac(H)er schakelt een versnelling hoger en ondersteunt twee nieuwe talenten: Sophia Floersch is nu officieel lid van de Académie Alpine in het Formule 3-kampioenschap. Deze 22-jarige talentvolle Duitse pilote volgt er een op maat gemaakt trainingsprogramma. Dat geldt ook voor Abbi Pulling, de vroegere Alpine-pilote, die nu lid is van de Alpine Academy. Na enkele mooie resultaten tijdens de 2022 W Series richt ze zich voortaan op de Formule 1-competitie van de Academy Series 2023.  

Alt Image C29

KARTING-PROGRAMMA

ZES NIEUWE JONGE BELOFTES

Rac(H)er verwelkomt zes jonge pilotes in het karting-programma van Alpine voor jonge beloftes: de Françaises Angélina Proenca en Lisa Billard (13 jaar), de Australische Aiva Anagnostiadis (15 jaar), de Zwitserse Chiara Battig (12 jaar), de Italiaanse Maria Chiara Nardelli (12 jaar) en de piepjonge Britse Kaur Kera Sukhmani (10 jaar). De zes tieners nemen deel aan een sportprogramma op maat waarin ze worden klaargestoomd tot de kampioenes van morgen. En op die manier versnellen we de opkomst van vrouwelijk talent in de autosport.

Alt Image C29

HUMAN HIGH-PERFORMANCE CENTRE

TECHNOLOGIE TEN DIENSTE VAN GELIJKE KANSEN

Het nieuwe trainingsprogramma van ons Human High-Performance Centre in Enstone is ontworpen door het team van Julian Roude, de directeur van de Alpine Academy, en staat helemaal in het teken van prestaties en de piloten. In dit programma, dat op een uniek wetenschappelijk protocol gebaseerd is, worden de fysieke, fysiologische en cognitieve kenmerken van onze piloten gemeten om vervolgens een trainingsprogramma op maat te kunnen opstellen, voor optimale prestaties ongeacht het gender van de piloot.

Alt Image C29

BEDRIJFSCULTUUR

INTERNE PROGRAMMA'S VOOR GELIJKHEID

Alpine zal intern samenwerken met Springboard, dat al 34 jaar ervaring heeft in het samenstellen van persoonlijke ontwikkelingsprogramma's, om het leiderschap van vrouwen in Enstone te bevorderen. Dit pilootprogramma zal worden gekoppeld aan andere initiatieven, zoals de workshop 'Allyship Training'  voor het versterken van de positie van vrouwen in fabrieken, of ook het baanbrekende  'Women in Engineering',  een werkgroep om vrouwelijke ingenieurs meer bewust te maken van deze nieuwe uitdagingen. Het doel? Binnen 5 jaar 30% vrouwen in ons team! 

Ontdek ook