Samenwerkingen - kunst Alpine

Alpine x kunst

WANNEER KUNST EN TECHNOLOGIE ELKAAR ONTMOETEN ...

Hedendaagse kunst is een onuitputtelijke bron van inspiratie en een essentiële drijvende kracht achter vernieuwend design en technologische innovatie.

Samenwerkingen van Alpine

ART PARIS

Art Paris, opgericht in 1998, is inmiddels uitgegroeid tot een niet te missen beurs voor moderne en hedendaagse kunst, waar zowel grote namen als opkomende talenten welkom zijn. Tijdens dit kosmopolitische en eclectische event stelt Alpine sinds 2021 creaties tentoon die het resultaat zijn van samenwerkingen met diverse kunstenaars. Hiermee willen we de wereld in een nieuw daglicht plaatsen. 

Samenwerking Alpine x Arne Quinze

Alpine x Arne Quinze

EEN EERBETOON AAN TECHNOLOGIE

De Belgische kunstenaar Arne Quinze koestert een grote passie voor onze racewagens: dankzij de ongeëvenaarde prestaties zijn het één voor één uitmuntende modellen. Door hun geavanceerde technologie op een speelse manier toe te passen, creëerde hij voor Alpine een kunstwerk waarin vrijheid en snelheid vermenigvuldigd lijken.

Samenwerking Alpine by Obvious

Alpine by Obvious

De eerste Alpine ontwikkeld met AI

Als pionier van AI binnen de kunstwereld geeft Obvious de luchtweerstand van de Alpine A110 weer tijdens een ronde op het Alpine Imaginary Circuit. Dit originele kunstwerk, met AI-algoritmes ontworpen, toont het creatieve potentieel van artificiële intelligentie. Ontdek de beelden van deze unieke wagen.

Samenwerking Alpine x Felipe Pantone

Alpine x Felipe Pantone

Een kunstwerk met 292 pk

Kunstenaar Felipe Pantone verrast met een vernieuwde versie van de Alpine carrosserie met grafische vormen die de intensiteit van een race op het circuit weerspiegelen. Dit werk brengt digitale modellering en klassieke tekeningen samen op het kruispunt tussen verleden, heden en toekomst.

Alpine A110 gamma

Het A110 gamma