video placeholder

A110 R LE MANS

Alpine en Le Mans. Tijdloze passie.

De A110 R Le Mans beperkte reeks brengt twee Franse iconen binnen de autosport samen ter gelegenheid van de 100e verjaardag van de 24 uur van Le Mans®.

A110 R LE MANS

Eerbetoon aan een legendarische race

Deze beperkte reeks van de beroemde A110 R is ontworpen ter ere van de honderdste verjaardag van de legendarische endurance race. Van de eerste deelname van onze oprichter, Jean Rédélé, in de jaren 1960 en onze onvergetelijke overwinning met de A442 in 1978 tot onze comeback in de nieuwe Hypercar-categorie in 2024: de 24 uur van Le Mans® zit in ons DNA.

Deze reeks combineert de uitstekende aerodynamica en de indrukwekkende verhouding tussen gewicht en vermogen van de A110 R.

Youtube is uitgeschakeld. Autoriseer het plaatsen van social cookies om toegang te krijgen tot de inhoud

DESIGN

Een livery in wit en blauw voor de piste

Deze A110 R bekent meteen kleur. Met zijn exclusieve livery in ijswit, moderne blauwe stroken die lopen van de carbon motorkap tot de achterspoiler, de 24H-logo's en driekleurige details brengt de A110 R hulde aan de legendarische Franse endurance race.

A110 R Le Mans

De carbon wielen met blauwe striping en remklauwen geven hem een echte race-uitstraling, terwijl de haaienvin verwijst naar de spectaculaire allure van de Alpine A480 LMP1.

A110 R Le Mans

PRESTATIES

Trouw aan de A110 R, maar toch ook anders

De A110 R heeft baat bij de nieuwste ontwikkelingen in aerodynamica van de F1: dankzij het lichte carbon zet hij verbazingwekkende prestaties neer en de motor van 300 pk katapulteert de bolide in luttele 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u. Deze beperkte reeks legt de lat nog hoger op het vlak van sportiviteit.

A110 R Le Mans

De nieuwe ophangingen zijn gemakkelijk regelbaar dankzij een octrooi van Alpine. De speciale 'Hunaudières'-regeling maakt de wagen stijver en lager voor nog meer stabiliteit en aerodynamica. Hierdoor neemt het vermogen toe tot een topsnelheid van 285 km/u op de lange, rechte stukken en in de snelle bochten van het mythische circuit van de 24 uur van Le Mans®.

BAND OF RACERS

Een bijzondere Alpine-ervaring in Le Mans

De A110 R Le Mans is veel meer dan een mooie voorstelling van onze passie voor de autosport. Hij is ook een ticket voor onze
'Band of Racers' . De 100 gelukkige eigenaars krijgen namelijk exclusieve toegang tot de Alpine Elf Endurance-faciliteiten in 2024 en mogen een ronde op het circuit afleggen. Dit wordt op de vooravond van de race ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring aan boord van hun eigen A110 R Le Mans.

A110 R Le Mans

Ontdek ook