Alpine Alpenglow - concept car

Alpenglow in de spits van de innovatie

Alpenglow werd ontworpen voor de weg en voor het circuit. Deze concept car belichaamt de toekomst van het design van de sportwagens, maar ook van de volgende seriemodellen en het duurzame engagement van het merk op de lange termijn.

Alpine Alpenglow

De toekomst van Alpine begint met Alpenglow

Alpenglow toont hoe de toekomstige Alpines voor het circuit en voor de weg er zullen uitzien, modellen waarmee de droomgarage van de toekomst wordt samengesteld. Een krachtig statement van de oprichter, waarmee hij het merk een nieuw elan geeft. Het design vloeit van het interieur over naar het exterieur, geeft vorm aan een aerodynamische cockpit en roept het beeld op van een piloot die een is met zijn wagen.

Youtube is uitgeschakeld. Autoriseer het plaatsen van social cookies om toegang te krijgen tot de inhoud
Alpine Alpenglow - design

Design

De keuze van de kleuren en materialen doet denken aan natuurelementen zoals vuur, water, ijs, wind en stoom. Maar door een spel van kleuren - van levendig rood tot verschillende tinten blauw, van licht naar donker - zet het design zich ook voort van voor naar achter. Deze lichtsignatuur illustreert de stappen van onze interne verbrandingsmotor op waterstof, want de Alpenglow stoot alleen stoom uit. De twee polymeer "sidepodtanks" aan beide zijden van de cockpit vormen een waterdruppel, en plaatsen de piloot centraal in de machine.

Alpine Alpenglow - concept car
Alpine voorspelt niet alleen een toekomst met alleen schone uitstoot voor de racewagens van morgen, maar ook voor de voertuigen van Alpine van de volgende generaties.

Ontdek ook