video placeholder

ALPINE A290_β

EXPERT_MODE: ON

De Alpine A290_β tilt de ervaring van elektrisch rijden naar expertmodus. Deze wagen geeft de wendbaarheid van elektrische auto's een nieuwe definitie en bezorgt Alpine tegelijk een nieuwe dimensie, als symbool van een nieuwe levensstijl. 

De 100% elektrische conceptcar van Alpine
Youtube is uitgeschakeld. Autoriseer het plaatsen van social cookies om toegang te krijgen tot de inhoud
A290 Beta - conceptcar - Alpine
 A290 Beta - conceptcar - Alpine
 A290 Beta - conceptcar - Alpine

De A290_β geeft alvast een voorproefje van het eerste model van de "Dream Garage" Alpine, waarbij elektrisch vermogen hand in hand gaat met een nieuwe gedurfde look, zonder het allerbelangrijkste element te vergeten: een sensationele rijervaring.


Deze fascinerende en sportieve stadsauto toont een Alpine met krachtige verhoudingen die robuustheid en dynamiek uitstralen, en die weldra de stadsstraten doorkruist met groot gemak en uitzonderlijke wendbaarheid, net als de voorgangers die het racecircuit bedwongen. Deze wagen zorgt voor een levendige ervaring voor een nieuwe generatie bestuurders die graag de spanning opzoeken.

Sportief DNA @@

De A290_β vindt zijn oorsprong in de autosport. Het stuur is geïnspireerd op onze Formule 1-bolide, terwijl de auto drie zitplaatsen met een centrale rijpositie aanbiedt volgens de 'feel at one' filosofie. De eenheid tussen bestuurder en auto is dan ook uniek. De exclusieve Michelin-banden, de aerodynamische achtervleugel en de torque vectoring technologie zijn een garantie van zijn eersteklas wendbaarheid en stabiliteit.

Lichten in de vorm van een X

De A290_β kent geen gelijken. De vier lichten in x-vorm zijn geïnspireerd op de rallywereld. Door deze nog robuustere look is de auto helemaal klaar om de stad te veroveren.

Drie zitplaatsen

Door de unieke centrale rijpositie kunnen er twee passagiers meerijden. Bovendien hebben ze een perfect zicht op de handelingen van de bestuurder. In deze nieuwe sportieve stadsauto zijn beide passagiers copiloot.

Stuurwiel geïnspireerd op de F1

Het typische sportieve DNA komt tot uiting in de volledige auto, maar vooral in het stuurwiel en de Overtake-knop uit de F1-wereld, die de auto onmiddellijk aandrijft om in te halen.

Een uniek en puur concept

Het levendige matte kleurenpalet met lichte carbonelementen is een knipoog naar de pure sneeuw en mineralen in de Alpen. Ledlichten in cyaan en magenta zorgen voor een sportieve sfeer in het interieur, terwijl toeschouwers zien hoe de bestuurder het beste uit deze auto haalt door de unieke gebogen voorruit. De twee slim geplaatste batterijventilatoren verwijzen naar de uitlaatpijpen van sportauto's uit het verleden.

 

Meer weten

Alt
  • Feel at one
   Feel at one

   De 'feel at one' ervaring komt tot uiting in twee opvallende assen: een verticale as in magenta en een horizontale as in cyaan. De magenta kleur staat symbool voor de eenheid tussen de bestuurder en de wagen. Het cyaan wijst naar de rijervaring die de bestuurder met beide copiloten deelt.

  • Materialen met een sportieve twist
   Materialen met een sportieve twist

   Aan de buitenkant vormt de sneeuwwitte Alpenwhite carrosserie een contrast met de diepzwarte carbonelementen die aan de bergrotsen doen denken.

  • Dubbele spoiler
   Dubbele spoiler

   De dubbele spoiler van de A290_β is veel meer dan een opvallend accent. De biplane achtervleugel is ontworpen in een digitale windtunnel en optimaliseert het evenwicht tussen luchtweerstand en opwaartse druk voor dynamisch en speels maar tegelijk ook veilig rijgedrag.

Nieuw sportief karakter

Spanning is altijd verzekerd dankzij het sportieve DNA uit de autosport dat in alle details is verweven. De unieke centrale rijpositie plaatst de bestuurder in de rol van autocoureur, terwijl de passagiers optimaal worden betrokken bij de rijervaring.

Het torque vectoring systeem wordt ondersteund door een aerodynamische carrosserie om spannende prestaties op het circuit te garanderen. Deze conceptcar is een speels voorproefje van een verbonden toekomst waarin rijplezier voorop blijft staan.

A290 Beta - conceptcar - Alpine
Achterlichten met speciale lichtsignatuur
A290 Beta - conceptcar - Alpine
Driekleurige lichtmetalen velgen
A290 Beta - conceptcar - Alpine
Sterk geprofileerd achterscherm
A290 Beta - conceptcar - Alpine
Buitenspiegel
A290 Beta - conceptcar - Alpine
Diffuser

De grenzen tussen de virtuele wereld en de realiteit vervagen

Ons elektrische tijdperk is bedoeld voor liefhebbers van de autosport. De 'Dream Garage' komt tegemoet aan al hun wensen en duikt in de wereld van Web3, NFT en racesimulaties in expertmodus. Zo krijgen alle sportliefhebbers de kans om deel uit te maken van het avontuur van ons merk. Daarom ontwierpen we een elektrische wagen die helemaal klaar is voor de virtuele wereld en de realiteit.

A290 Beta - conceptcar - Alpine
A290_β - Laat je onderdompelen met Laurent Hurgon

Laat je onderdompelen met Laurent Hurgon

De testpiloot onthult ons alle geheimen van de A290_β.

A290 Beta - conceptcar - Alpine

HOUD ME OP DE HOOGTE

Schrijf je in om exclusief nieuws over de A290_β te ontvangen.