Image Alt

Alpine by Obvious

Uniek exemplaar, niet te koop.

 

 

Wanneer wetenschap en kunst elkaar ontmoeten

Als grote referentie binnen de autosport bouwde Alpine aan zijn erfgoed door technische innovaties als fundament te gebruiken voor indrukwekkende prestaties en sensaties. Deze samenwerking met Obvious - pionier in AI op het vlak van kunst en ontwerper van het eerste kunstwerk van dit type dat bij opbod wordt verkocht - brengt de dialoog tussen technologie en emotie verder op gang.

Alpine A110 Obvious

Dit originele kunstwerk, dat met AI-algoritmes is ontworpen, toont het creatieve potentieel van artificiële intelligente en haar toepassingen binnen onze samenleving.

De wetenschappers van Alpine en kunstenaars werkten nauw samen om de nieuwste Machine Learning-technologieën toe te passen op artistieke creaties. Het creatieve proces maakt gebruik van generatieve antagonistennetwerken (GAN) en een klasse van algoritmen voor ongecontroleerd leren, en past deze toe op Alpine races.

Youtube is uitgeschakeld. Autoriseer het plaatsen van social cookies om toegang te krijgen tot de inhoud
Alpine A110 Obvious

01 Een Alpine Imaginary circuit genereren

De GAN-algoritmen trainen op een database van circuits met de nadruk op de geschiedenis en het diepe karakter van Alpine om een oneindig aantal nieuwe circuits te genereren.


Een Alpine Imaginary circuit selecteren uit de creaties op basis van de algoritmes.

Alpine A110 Obvious

02 Modellering van de luchtpenetratie

De luchtpenetratie van de Alpine A110 modelleren tijdens een ronde op het Alpine Imaginary Circuit.


Kaarten toevoegen en een gelaagde 3D-weergave van de auto maken.


De artistieke voorstelling geïnspireerd door het 'sastruga' fenomeen (afdrukken in sneeuw door de wind) toepassen.

03 De Alpine berg creëren

Een canvas op basis van de verdeling van de auto-elementen creëren. Deze omzetten in een topografische kaart, en daarna in een 3D-model van een berg.

Alpine A110 Obvious
Alpine A110 Obvious
Alpine A110 Obvious
Alpine A110 Obvious

A110 Sastruga

Alpine A110 Obvious - video - Sastruga
OBVIOUS
"Al onze werken zijn gesigneerd met de wiskundige GAN-formule om de toeschouwer aanwijzingen te geven over het artistieke proces dat we hebben toegepast om het werk te creëren."
Alpine A110 Obvious - kunstenaars

OBVIOUS

De kunstenaars

Obvious is een collectief van onderzoekers, kunstenaars en vrienden die werken met de nieuwste Deep Learning-modellen om het creatieve potentieel van kunstmatige intelligentie te verkennen. Ze organiseren de verkoop van het eerste door AI gecreëerde kunstwerk bij een groot veilinghuis. Dankzij hun werk kunnen ze hun visie op artificiële intelligentie en de toepassing daarvan in onze samenleving delen.

Ontdek ook

Obvious - Alpine
ObviousMaak kennis met de kunstenaars
A110 Pantone - Alpine
A110 x Felipe PantoneOntdek de samenwerking