Alpine A110 - Pantone

Alpine x Felipe Pantone

Slechts 3 van de 4 exemplaren werden te koop aangeboden. Ze zijn alle 3 verkocht.

 

 

Wanneer kunst en F1 elkaar ontmoeten

Naar aanleiding van de Grand Prix van Monaco 2021 en om het engagement van Alpine in de Formule 1 te benadrukken, ontwierp kunstenaar Felipe Pantone een creatie die op de autosport is geïnspireerd. Geometrische composities en optische vormen doen denken aan de intense beleving tijdens de races.

Op basis van digitale modellen en klassiek design, waarbij de kleuren van de Franse vlag meteen in het oog springen, beschilderde Pantone de A110 als eerbetoon aan Alpine, een merk dat verleden, heden en toekomst omarmt. Het Alpine F1 Team in de kleuren van Felipe Pantone en een demonstratie op de piste met tweevoudig F1-wereldkampioen Fernando Alonso. 

A110 x Felipe Pantone

Technische kenmerken

 

 

 

   
MOTORVERMOGEN 292 pk / 215 kW
MAXIMAAL KOPPEL 320 Nm aan 2000 tot 6400 tr/min
ACCELERATIE VAN 0 TOT 100 KM/U 4,4 seconden
VERTREK VANUIT STILSTAND VAN 0 TOT 1000 M 22,8 seconden
OPTREKKEN VAN 80 TOT 120 KM/U 2,7 seconden
MAXIMALE SNELHEID OP CIRCUIT 260 km/u
VERSNELLINGSBAK Automaat, 7 versnellingen, dubbele koppeling

Een kunstwerk met 292 pk

De Alpine A110 x Felipe Pantone is gehomologeerd voor de weg, maar eerder voorbehouden aan verzamelaars zodat dit unieke koetswerk ongeschonden blijft. Als basis diende de A110S, het krachtigste model van het A110-gamma met 292 pk.

Alpine A110 - F1 - Pantone

Felipe Pantone

"Alpine betekent voor mij autosport, wendbaarheid en dynamiek. Ik gebruikte zeer dynamische grafische elementen om het gevoel van snelheid, intensiteit en competitie te weerspiegelen. Hiermee wil ik hulde brengen aan de komst van Alpine in de F1-wereld. Een geschilderd koetswerk in de zuiverste geest van Felipe Pantone."

Alpine A110 - De kunstenaar - Pantone

De kunstenaar

Felipe Pantone is een Argentijns-Spaanse kunstenaar. Hij behaalde een diploma in schone kunsten en heeft een eigen atelier in Valencia, Spanje. Zijn werken bestaan uit een combinatie van kunst en digitalisering. Voor zijn fresco's, schilderijen en beeldhouwwerken laat hij zich inspireren door cineasten. Hij speelt graag met contrasten, kleur en beweging. Dit resulteerde in een dynamisch, energiek kunstwerk, realistisch en virtueel tegelijk.

Alpine A110 - Helm - Pantone

De geest van Alpine

In de Formule 1 is de helm veel meer dan zomaar een gebruiksvoorwerp. De helm is onlosmakelijk verbonden met de identiteit en de geschiedenis van autocoureurs. Felipe Pantone koos een directe, sterke manier om moderne esthetiek en de emoties van de coureur te combineren. Zodra de coureur zijn helm aandoet, wordt hij ondergedompeld in de zuivere geest van Alpine: hij voelt zich uniek en veilig.

Ontdek ook

Alpine A110 - Wereld van Felipe Pantone - Pantone
Alpine x Felipe PantoneDuik in de wereld van Felipe Pantone en ontdek zijn kunstwerken.
Alpine A110 Obvious
Alpine by ObviousOntdek de samenwerking