Alpine x Arne Quinze - samenwerking

Alpine x Arne Quinze

WANNEER KUNST EN TECHNOLOGIE ELKAAR ONTMOETEN

Onze wagens, steeds vernieuwender en lichter, scheuren behendig over circuits wereldwijd. In zijn artistieke werk gebruikt Arne Quinze de geavanceerde technologie die kenmerkend is voor deze wagens, en stelt ons een futuristische interpretatie voor van de Alpine 110. Zijn werk toont een auto die in volle verandering is: hij transformeert doorheen het prisma van beweging en lichtheid, in een technologisch en poëtisch kunstwerk.

Alpine x Arne Quinze - samenwerking

KUNST TER ERE VAN SNELHEID EN LICHTHEID

Met zijn honingraatstructuur van aluminium en leds lijkt de Alpine A110 te zweven. Door een dromerige uitdrukking van zijn technologie vertegenwoordigt hij de snelheid van het licht, op een krachtige maar natuurlijke manier. Met dit element zoekt Arne Quinze naar de perfecte balans tussen kwetsbaarheid en de kracht van de natuur. Door bewegende bliksemschichten in het kunstwerk te verwerken, verwijst hij naar de sensatie van een omgeving die tijdens een race steeds vager wordt, totdat autocoureur en auto één worden.

Youtube is uitgeschakeld. Autoriseer het plaatsen van social cookies om toegang te krijgen tot de inhoud

Arne Quinze

"Dit kunstwerk is het resultaat van een fascinerende dialoog met Alpine: ik wilde een originele vorm bedenken die voor mij de magie van de racerij symboliseert: snelheid en samensmelting tussen coureur en auto, tussen mens en technologie, tussen snelheid en natuur. Ik ben ervan overtuigd dat we door de natuur te observeren, nog meer technische oplossingen zullen vinden en dat wilde ik hier laten zien."

EEN KUNSTENAAR MET GROTE LIEFDE VOOR AUTO'S

De Belgische kunstenaar Arne Quinze koestert een enorme passie voor racewagens. Als pionier in de installatie van grootschalige openbare kunstwerken verandert hij straten in openluchtmusea. In zijn studio wordt Arne Quinze omringd door ingenieurs, lichtontwerpers en technische ontwerpbureaus. Lassen, bouten en moeren bevestigen ... Arne Quinze werkt graag met zijn handen en gebruikt daarbij precieze processen afkomstig uit de auto-industrie om aluminium, staal en leds samen te voegen tot een kunstwerk.

Alpine x Arne Quinze - samenwerking

Ontdek ook

ALPINE X ARNE QUINZE - samenwerking
ARNE QUINZEOntdek de kunstenaar
Alpine A110 Obvious - samenwerking
Alpine by ObviousOntdek de samenwerking