Alpine - een merk van waarden

Een merk van waarden

ONZE ACTIES

ONTDEK ONZE ENGAGEMENTEN VOOR MEER INCLUSIE

Alpine - engagementen voor inclusie

Zinedine Zidane

EEN FRANSE SPORTLEGENDE DIE ONZE WAARDEN VAN GELIJKHEID EN DIVERSITEIT UITDRAAGT

Zinedine Zidane heeft veel internationale ervaring als voetbalspeler en nu ook als coach. Hij is dan ook de ambassadeur van onze programma's voor gelijke kansen, Rac(H)er en de Concours Excellence Mécanique van Alpine.Alpine Samen willen we een sterk signaal geven: zonder diversiteit missen de sportwereld en de maatschappij essentiële talenten die belangrijk zijn voor hun prestaties en uitstraling. Door het inspirerende verhaal van Zinedine Zidane willen we de nieuwe generatie laten weten dat iedereen, ongeacht geslacht of afkomst, zich kan ontplooien en een kampioen kan worden. 

Alpine - meer vrouwen in de autosport

RAC(H)ER

MEER VROUWEN IN DE AUTOSPORT

Het RAC(H)ER-programma, dat in 2022 is gestart, moedigt de inclusie van vrouwen aan in alle domeinen van de autosport. Het doel? 30 % vrouwen in onze teams binnen 5 jaar! Het programma wordt ondersteund door verschillende emblematische sportvrouwen en begeleidt jonge talenten en rijzende sterren naar de top. RAC(H)ER engageert zich ook voor gelijke interne kansen dankzij duurzame acties.  

Concours excellence mécanique Alpine 2024

CONCOURS EXCELLENCE MÉCANIQUE ALPINE

GELIJKE KANSEN OP EEN OVERWINNING VOOR IEDEREEN!

De Concours Excellence Mécanique Alpine, waarvan Esteban Ocon sponsor is, wil de autotechnieksector promoten als een weg naar uitmuntendheid dir openstaat voor iedereen door meritocratie en gelijke kansen te bevorderen.
 

Studenten in de richting autotechniek uit heel Frankrijk worden aangemoedigd om hun vaardigheden en knowhow te tonen aan de hand van drie proeven.


Alpine wil zijn competitiegeest namelijk delen met jonge talenten, ongeacht hun afkomst, door ze uit te dagen om zichzelf te overtreffen en om grootse dromen te dromen.


De finalisten mogen deel uitmaken van de mechanische montageafdeling van Alpine en meewerken aan de ontwikkeling van de toekomstige motoren die onze Formule 1®-bolides zullen aandrijven.

Alt Image C29

Human High-Performance Center

Een nieuwe impuls voor gelijke kansen

Ons nieuwe Human High-Performance Center (HHPC) helpt ons om ons streven naar gelijke kansen waar te maken. Het centrum bevindt zich in Enstone en biedt een nieuw programma op basis van een uniek wetenschappelijk protocol waarbij de fysieke, fysiologische en cognitieve eigenschappen van onze autocoureurs worden gemeten. Zo krijgen ze een trainingsprogramma op maat waardoor elke man of vrouw, vooruitgang kunnen boeken. 

Alpine - carrière

Carrière

EEN FRISSE WIND IN JE CARRIÈRE

Maak van je passie een succes op de weg en op het circuit in een inclusieve werkomgeving. Grijp de beste opportuniteiten en laat zien wat je kan. Geef je carrière een duw in de rug door samen te werken met teamgenoten die net zo'n passie voor racen hebben als jij.

 

Want samen winnen is nog veel mooier! 

Alpine
A290 Beta - concept car - Alpine

A290_β: Alpine onthult zijn visie op dagelijkse elektrische sportiviteit

De A290, de toekomstige kleine elektrische sportauto van het nieuwe Alpine-tijdperk, neemt het spectaculaire en supersportieve ontwerp van de A290_β showcar over.

De eerste van de drie toekomstige 'Dream Garage' modellen is een 100% elektrische sportauto van de nieuwe generatie die in iedereen de competitiegeest naar boven wil halen en een nieuwe definitie geeft aan dagelijkse sportiviteit

Volg het laatste nieuws over onze A290_β

Ontdek ook