Alpine - een merk van waarden

Een merk van waarden

ONZE ACTIES

ONTDEK ONZE ENGAGEMENTEN VOOR MEER INCLUSIE

Alpine - engagementen voor meer inclusie

ZINEDINE ZIDANE

GELIJKE KANSEN EN DIVERSITEIT PROMOTEN

De Franse voetballegende Zinedine Zidane wordt ambassadeur het programma voor gelijke kansen van Alpine: Rac(H)er en het Concours Excellence Mecanique Alpine.
Als internationaal voetbalicoon, als speler en nu als coach, is Zidane een inspirerend voorbeeld voor alle doelgroepen van het programma voor gelijke kansen van Alpine.


Door de ervaring en coaching van de voetbalster wil Alpine jongere generaties talent inspireren en geloven dat iedereen, ongeacht geslacht, afkomst of achtergrond, de kans krijgt om professioneel te evolueren en een kampioen te worden.

Alpine - meer vrouwen in de autosport

Rac(H)er

CULTURELE VERANDERING EN EMPOWERMENT VAN VROUWELIJK TALENT BEVORDEREN

Het Rac(H)er-programma van Alpine is gelanceerd om de diversiteit op alle gebieden van het bedrijf te versterken, van technische aspecten tot racen.
Het programma, dat in juli 2022 van start ging, wordt versterkt door de komst van zowel Sophia Floersch als Abbi Pulling naar de Alpine Academy, de eerste als coureur in het FIA Formule 3-kampioenschap, de tweede in de Formule 1 Academy Series.


Daarnaast zullen zes getalenteerde vrouwelijke coureurs zich aansluiten bij het kartingprogramma voor jonge piloten van Alpine en een op maat gemaakt programma volgen om van hen de kampioenen van morgen te maken.
Nicola Adams, tweevoudig Olympisch kampioen en de succesvolste Britse bokser aller tijden, en Zara Rutherford, de jongste vrouwelijke piloot die een solovlucht rond de wereld heeft gemaakt, bundelen hun krachten om hen te inspireren en te coachen.
Rac(H)er zet zich in voor inclusie op alle niveaus binnen het bedrijf en streeft naar een vrouwelijke vertegenwoordiging van 30% binnen 5 jaar.

Alpine - female victory

HUMAN HIGH-PERFORMANCE CENTER

STELT PRESTATIES CENTRAAL IN HET ALPINE PROGRAMMA

In 72 jaar Formule 1 waren slechts zes van de 885 coureurs vrouw.
Deze ondervertegenwoordiging van vrouwen leidde tot een essentiële cultuuromslag binnen het bedrijf, met de oprichting van het Human High-Performance Centre (HHPC) in Enstone (VK), waarbij prestaties en coureurs centraal staan in een nieuw opleidingsprogramma.

 

De Alpine-teams hebben een wetenschappelijke methode en een uniek onderzoeksprogramma ontwikkeld om de fysieke, fysiologische en cognitieve gegevens van zijn rijders en teams te meten. Door deze gegevens te beheersen, zal het Human High-Performance Centre de vooruitgang van Alpine-atleten, ongeacht hun geslacht, waarborgen en voor hen op maat gemaakte trainingsprogramma's creëren.

CONCOURS EXCELLENCE MÉCANIQUE ALPINE

UITMUNTENDHEID VOOR IEDEREEN

De Concours Excellence Mécanique Alpine wordt ondersteund door Esteban Ocon, een waardige vertegenwoordiger van de meritocratie. Deze wedstrijd test de kennis van automechanica onder studenten. Een initiatief dat is gebaseerd op gelijke kansen. Alpine wil zijn competitiegeest namelijk delen met jonge talenten, ongeacht hun afkomst, door ze uit te dagen om zichzelf te overtreffen en hen uit te dagen om te blijven dromen.

 

De finalisten mogen deel uitmaken van de afdeling Mechanische Montage van Alpine en meewerken aan de ontwikkeling van de toekomstige motoren die onze F1-bolides zullen aandrijven. Op deze manier willen we iedereen gelijke kansen op een overwinning bieden!

 

Alpine - carrière

Carrière

LAAT EEN FRISSE WIND DOOR JE CARRIÈRE BLAZEN

Maak van je passie een succes op de weg en op het circuit in een inclusieve werkomgeving. Grijp de beste kansen en laat zien wat je kan. Geef je carrière een duwtje in de rug door samen te werken met teamgenoten die net zo'n passie voor racen hebben als jijzelf.

 

Want samen winnen is nog zoveel mooier! 

Alpine