19 maart 2023

In het kader van de continue inzet voor simracing, doet Alpine Esports verschillende onthullingen en aankondigingen waaruit de ambities voor de competitie duidelijk worden, om de prestaties te ondersteunen en steeds meer toenadering te zoeken tot de fans.

 

 

Talenten en competities

 

 

Alpine Esports onthult zijn nieuwe trio voor het seizoen 2023 van F1® Esports Series met Patrik Sipos, één van de absolute publiekslievelingen, en Luke Smith, rijzende ster en natuurtalent uit de F1® Esports Exhibition in 2022. Beide mannen maakten vorig jaar al deel uit van het team en worden dit jaar bijgestaan door een nieuwe rekruut, Rubén Pedreño. Ze worden ook ondersteund door hun collega's uit de discipline Endurance, Collin Sport en Tom Lartilleux. Daarnaast wordt PattyPatt, F1® content creator, ambassadeur van Alpine Esports, net als Thomb en AnaonAir. Alle talenten zullen de nieuwe tenue dragen die werd ontworpen door Kappa, officiële partner van het team.

 

 

De Alpine Esports Series maken ook hun terugkeer om de meest ambitieuze spelers een kans te bieden een deel van de $ 60.000 aan Fan Tokens van Alpine, een rijervaring achter het stuur van een A110 GT4, een Trak Racer Alpine Racing TRX-simulator, een curved monitor van het type BenQ Mobiuz EX3410R en andere exclusieve Alpine Esports-merchandising te winnen. Tijdens de kwalificaties van 27 maart tot 9 april 2023, zullen de vijfendertig beste coureurs worden geselecteerd voor de reguliere competitie die uit drie afspraken bestaat, met name op 27 april, 11 mei en 25 mei. De toeschouwers zullen de kans krijgen om mee te dingen naar de gedeelde prijs van $ 40.000 aan Fan Tokens en gratis NFT van thuis uit.

 

 

Engagement van de fans

 

 

Naast zijn talenten, licht Alpine Esports ook de sluier op van de Alpine Esports Content Room "powered by QAN", een hoogtechnologische contentruimte die werd ontwikkeld in samenwerking met officiële partner Blockchain. Deze ultramoderne installatie is uitgerust met meer dan £ 50.000 aan apparatuur en zal worden gebruikt om immersieve content te creëren en livesessies te organiseren met coureurs en ambassadeurs.

 

 

QANplatform, een vooruitstrevend blockchain-platform dat de mogelijkheid biedt om applicaties te ontwikkelen, zal Alpine Esports de mogelijkheid bieden om zijn aanbod te "gamificeren" om een breder publiek aan te trekken en in interactie te treden met de fans. Het gemoedelijk kader dat bestemd is voor de ontwikkelaars, zal de ontwikkeling van programma's voor de automatisering van een aantal processen en interne procedures ter verbetering van de prestaties en de organisatie van het team een pak eenvoudiger maken.

 

 

Tot slot investeert Alpine Esports in mobiele applicaties, in samenwerking met The Tiny Digital Factory. Om toe te treden tot dit nieuwe circuit van gamers, zullen enkele Alpine-modellen worden geïntroduceerd in twee Web3-games, Infinite Drive en GT Manager.

 

 

Prestaties en partners

 

 

Alpine Esports verkent continue innovatieve technologieën voor de ontwikkeling van immersieve ervaringen voor de fans en zijn prestaties. Varjo en Tobii, twee spelers die zich bezighouden met virtual reality, optica en eyetracking, worden officiële leveranciers van het team om de opleiding van de coureurs en de opvolging van gegevens verder uit te diepen, om de techniek achter de races verder te ondersteunen. Dankzij de continue R&D in samenwerking met de partners, worden nieuwe tools ontwikkeld om de coureurs en sector rond simracing te ondersteunen. De technologische partners bieden de fans ook de mogelijkheid om een unieke duik in het hart van de actie te maken dankzij VR- en XR-helmen, voor immersieve content en live events.

 

 

Tot slot wilt Alpine Esports iets teruggeven aan de gaming community door samen te werken met Special Effect, een liefdadigheidsorganisatie die zich inzet voor personen die getroffen worden door een fysieke beperking. Alpine Esports zal met deze officiële liefdadigheidsorganisatie samenwerken om fondsen te werven, zijn fans te sensibiliseren voor de toegankelijkheid van gaming door middel van streams ten voordele van het goede doel en de organisatie van debatten over dit onderwerp binnen de sector. Alpine Esports zal ook alles in het werk stellen om de toegang tot simracing te democratiseren voor alle gamers.

 

 

Voor meer nieuws over Alpine Esports, ga naar Twitter, Instagram en Twitch.