DIRECTEUR ALPINE MOTORSPORTS

Bruno Famin

Bruno Famin - Alpine

Biografie

Bruno wordt Team Principal van BWT Alpine F1 Team, een functie die hij ad interim bekleedde sinds de Grand Prix van Nederland in 2023. Het is zijn missie om het Alpine-project in de Formule 1 te leiden.

 

Voor het seizoen 2022 vervoegde Bruno het team als Executive Director van de motorafdeling in Viry-Châtillon.

 

De Fransman begon zijn carrière in de autosport bij Peugeot in 1989 en werkte aanvankelijk aan motoren en versnellingsbakken bij Peugeot Talbot Sport.

 

In 2005 werd Bruno benoemd tot Technical Director van Peugeot Sport. In 2012 werd hij algemeen directeur van de entiteit. Hij speelde een belangrijke rol in het project 908 tijdens de 24 uur van Le Mans en in de recordoverwinning van Sebastien Loeb in Pikes Peak in 2013. Bruno hielp ook mee aan drie overwinningen in Dakar tussen 2016 en 2018, en was betrokken bij de titel in het Rallycross World Championship in 2015.

 

In 2019 werd Bruno Operations Manager van de afdeling sport van de Fédération Internationale de l’Automobile. Zijn belangrijkste taak was het beheren van de integratie van alle sportieve, technische, veiligheids- en ondersteunende functies voor de bestuursorganen. Bovendien trad hij op als link met de verschillende promotors van de FIA-kampioenschappen.