F1-team

Jack Doohan

Alt Image C29

Reserverijder

Leeftijd: 20 jaar

Nationaliteit: Australisch 

 

Seizoen 2022 (FIA Formula 2 Championship)

Overwinningen: 3

Podiumplaatsen: 6

Polepositions: 3

Snelste rondes: 4

Punten: 128

Biografie

Jack begint aan zijn tweede jaar binnen de Alpine Academy na zijn eerste seizoen in het FIA Formula 2 Championship. In 2022 ging hij aan de haal met drie overwinningen, zes podiumplaatsen en drie polepositions. De Australiër reed regelmatig in de voorste posities en was, tot de laatste race op de kalender, goed op weg voor de titel van beste nieuwkomer en een plaats in de top 3 van het algemene eindklassement.

 

Nadat hij al enkele jaren indruk maakte op de kartingcircuits in zijn geboorteland Australië, nam de zoon van Mick Doohan – vijfvoudig MotoGP-wereldkampioen – de stap naar de eenzitters. In 2018 waagde hij zich aan het F4 British Championship. Met drie zeges en twaalf podiumplaatsen eindigt hij als vijfde en beste rookie. Na passages in de F4-kampioenschappen van Italië en ADAC, wendde Jack al zijn ervaring aan om twee keer op de tweede plaats te eindigen in het Aziatisch Formule 3-kampioenschap en zich voor te bereiden op zijn promotie naar het FIA Formula 3 Championship met HWA Racelab in 2020.

 

Bij Trident Racing schitterde Jack dankzij vier overwinningen en zeven podiumplaatsen. Zo werd hij vice-kampioen. In 2021 reed hij met MP Motorsport de twee laatste manches van het FIA Formula 2 Championship. Hij behaalde de tweede plaats in de kwalificaties voor Abu Dhabi. Bij Virtuosi Racing reed Jack daarna zijn eerste volledige F2-seizoen. Hij eindigde zesde dankzij fantastische resultaten, waaronder een onbetwiste overwinning in de Grand Prix van België. Jack nam ook deel aan twee vrije trainingssessies met het BWT Alpine F1 Team en aan tests voor jonge piloten na de Grand Prix van Abu Dhabi.

 

 

Jack :  "Ik ben heel blij om aan mijn tweede seizoen met de Alpine Academy te starten. We hebben een mooi eerste jaar achter de rug en ik werd door iedereen zeer goed ontvangen zodat ik snel mijn positie kon innemen. Het was fantastisch om af en toe deel uit te maken van de Formule 1-renstal, zoals bij de privétests en in de simulator. Ik mocht kennismaken met e medewerkers in de fabriek en het raceteam. Ik kijk al uit naar wat we dit jaar zullen presteren. Het doel blijft hetzelfde, namelijk de titel behalen, en ik ben omringd met het beste team om dit doel te bereiken. Ik ga alles geven als ervaren lid van dit programma en zal ook sommige nieuwelingen en de allerjongsten in de Academy helpen, vooral tijdens onze trainingsstages." 

 

Instagram : @jackdoohan

Twitter : @JackDoohan33

2022 

 

FIA Formula 3 Championship (6e)

 

 

2021  

 

FIA Formula 3 Championship (2e)

2020

 

Formula 3 Asian Championship (2e), FIA Formula 3 Championship (26e)

 

 

2019

 

Formula 3 Asian Championship (2e), Euroformula Open (11e)

2018

 

F4 British Championship (5e, beste rookie) 

F1-NIEUWS

Volg het laatste nieuws