28 april 2022

-* Na twee intense en spannende weken met kwalificatierondes waarin meer dan 3.000 kandidaten hun kans waagden, werden de dertig snelste coureurs geselecteerd om de strijd aan te gaan in zes races van de Alpine Esports Series.

 

-* De Alpine Esports Series krijgen de steun van het platform van Fan Tokens Binance, en zullen $ 100.000 in Fan Tokens Alpine op het spel zetten. Daarnaast worden er tientallen prijzen aangeboden door onze partners Shamir, BenQ, Trak Racer, Phillips Hue en Freem.

 

-* De eerste ronde op de planning zal officieel plaatsvinden op 28 april in Barcelona.

 

Londen, 25 april 2022: Tot zijn genoegen stelt Alpine Esports de dertig snelste coureurs aan je voor. Zij hebben de kans om de strijd met elkaar aan te gaan in de Alpine Esports Series, met de steun van Binance, waarvan de aftrap officieel zal worden gegeven op 28 april. In samenwerking met onze partner simracing Race Clutch, werden de kwalificatierondes voor de Alpine Esports Series gespreid over een periode van twee weken. 3.054 deelnemers waagden hun kans om hun talent te tonen op de Assetto Corsa Competizione.

 

De Britse simracer George Boothby was de snelste met een tijd van 1’41’’230. Deze prestatie was goed voor de beste kwalificatieronde van het spel en werd beloond met een prijzenpot van $ 1.500 in Fan Tokens ALPINE. De rivalen die op de tweede en derde plaats eindigden, waren respectievelijk de Italiaan Michele Nerbi (1’41’’265) en Luke Whitehead (1’41’’415), een landgenoot van de winnaar.

 

Hier volgt de volledige lijst met gekwalificeerde concurrenten:

1. George Boothby (Brits)

2. Michele Nerbi (Italiaans)

3. Luke Whitehead (Brits)

4. Victor Nicolae

5. James Baldwin

6. Manuel Rodríguez

7. Gaël Valero

8. Andrea Miatto

9. Amos Laurito

10. Lucas Müller

11. Michał Nowakowski

12. Marko Pejic

13. Fabrizio Donoso

14. Dávid Kalocsai

15. Fabien Jeanblanc

16. Artur Czarnecki

17. Théo Rochelle

18. Mathias Kuhn

19. Leon Hoppe

20. Johan Bergera

21. Leonardo Pagano

22. Calandrino Fabio

23. Francesco Trancanelli

24. Carlo D’Elia

25. Michael Romagnoli

26. Davide Arduini

27. Rémy Cresp

28. Samuele Spoto

29. Dorsch William

30. Mariusz Tworzydło

 

De gekwalificeerde coureurs zullen zich verder focussen op de Alpine Esports Series, een kampioenschap dat bestaat uit zes races op drie verschillende locaties tussen april en juni. Tijdens elke race zullen ze de strijd aangaan in een sprint om hun plaats op het startgrid te bepalen voor de hoofdrace.

 

Het toegepaste barema is als volgt:

 

Sprint

1e– 10ptn
2e – 8ptn
3e– 6ptn
4e – 5ptn
5e – 4ptn
6e – 3ptn
7e – 2ptn
8e – 1ptn
Hoofdrace

1e – 25ptn
2e – 18ptn
3e – 15ptn
4e – 12pn
5e – 10ptn
6e – 8ptn
7e – 6ptn
8e – 4ptn
9e – 2ptn
10e – 1ptn


De eerste ronde zal plaatsvinden op het Circuit van Barcelona-Catalunya (28 april) voordat de kandidaten de strijd zullen aangaan op het Circuit Paul Ricard (12 mei). Tijdens de uitzending van deze tweede race krijgen de toeschouwers van de Alpine Esports Series de kans om te stemmen voor het circuit waarop de finale zal worden gereden op 23 juni.

 

Tijdens de competitie vallen er tientallen prijzen te winnen, met name Fan Tokens Alpine, een ervaring op het circuit met de Alpine A110 GT4, een TRX Trak Racer-simulator of een gebogen beeldscherm van het type BenQ Mobiuz EX3410R. De coureurs winnen een prijs afhankelijk van hun positie in het eindklassement en voor de snelste rondetijd.

 

De Alpine Esports Series worden uitgezonden op de Twitch- en YouTube-kanalen van Alpine, maar ook op Binance Live.

 

Volg de Alpine Esports Series op Twitter en Instagram.

 

OVER ALPINE

 

Alpine werd opgericht in 1955 door Jean Rédélé. Doorheen de jaren liet het merk zichzelf gelden dankzij de sportwagens gebaseerd op de sterke Franse knowhow. In 2018 lanceerde het merk de nieuwe A110, een sportwagen die trouw is aan de tijdloze principes van Alpine op het vlak van compactheid, lichtheid, wendbaarheid en rijplezier. In 2021 werd de Business Unit Alpine opgericht. Het merk groeide uit tot het specifieke merk voor innovatieve, authentieke en exclusieve sportwagens van de Renault Group en kon voortbouwen op het erfgoed en de knowhow van de historische fabriek in Dieppe, alsook de beheersing van de technieken van de teams van Alpine Racing en Alpine Cars.

 

OVER ASSETTO CORSA COMPETIZIONE

 

Assetto Corsa Competizione is het officiële videospel van de GT World Challenge.

 

Dankzij de buitengewone simulatie-eigenschappen, biedt dit spel je de mogelijkheid om de echte sfeer van het gehomologeerd kampioenschap FIA GT3 te beleven door de confrontatie aan te gaan met de coureurs, teams, wagens en officiële circuits die met de grootste precisie werden gereproduceerd.

 

Sprint, Endurance en de 24 Uur van Spa komen tot leven met een ongelooflijk realisme, zowel in de solo modus als in de multiplayer modus.

 

Assetto Corsa Competizione is het resultaat van de rijke ervaring van KUNOS Simulazioni en geniet ten volle van de Unreal Engine 4 om weersomstandigheden, uiterst realistische beelden, nachtelijke races en animaties in motion capture te garanderen waardoor het nieuwe normen voor realisme oplegt voor de rijervaring en onderdompeling dankzij de versterkte pneumatische en aerodynamische modellen.

 

Assetto Corsa Competizione werd ontwikkeld om een golf van innovatie te bieden en wilt de eSport promoten door de spelers centraal te zetten in de GT World Challenge en aan het stuur van de meest prestigieuze GT, die allemaal worden gereproduceerd met een uitzonderlijk oog voor detail.

 

Assetto Corsa Competizione is toegankelijk voor iedereen, behoort tot klasse PEGI-3 en is beschikbaar op pc (Steam), PS4 en Xone. Voor meer informatie over Assetto Corsa Competizione, ga naar www.assetocorsa.net

 

OVER BINANCE

 

Binance s wereldleider in het blockchain ecosysteem en cryptocoin-infrastructuren met een aanbod financiële producten waaronder de grootste beurs van digitale activa in handelsvolume. Het Binance-platform geniet het vertrouwen van miljoenen gebruikers over de hele wereld en heeft als doel om de monetaire vrijheid van zijn gebruikers te vergroten. Het biedt ook een ongeziene portefeuille cryptoproducten en -diensten aan, vooral in trading, financiën, onderwijs, data en onderzoek, vennootschapsgoederen, investeringen en incubatoren, oplossingen voor decentralisatie en infrastructuur, enzovoort. Je vindt meer informatie op Binance.com

 

OVER FAN TOKENS VAN BINANCE

 

De Fan Tokens van Binance zijn een utility token om de ervaringen van fans te verbeteren door hun band met merken en teams wereldwijd te versterken. De Binance Fan Tokens worden uitgegeven via Binance Launchpad om hun ervaring naar een hoger niveau te tillen dankzij exclusieve beloningen zoals unieke events, limited edition NFT's, stemrecht bij bepaalde beslissingen of badges om te verzamelen. De Binance Fan Tokens zijn ook voor alle gebruikers van Binance te koop met Fiat-munten en cryptomunten. Je vindt meer informatie over de beschikbare tokens en tokens die binnenkort worden uitgegeven op het Fan Tokens-platform van Binance.

 

Volledig gedetailleerd overzicht van het prijzengeld

 

Prijs Binance ($ 90.000)

 

1e plaats (Winnaar van de Alpine Esports Series): $ 40.000 in Fan Tokens ALPINE
2e plaats: $ 25.000 in Fan Tokens ALPINE
3e plaats: $ 12.000 in Fan Tokens ALPINE
4e plaats: $ 5.000 in Fan Tokens ALPINE
5e plaats: $ 2.500 in Fan Tokens ALPINE
6e plaats: $ 1.000 in Fan Tokens ALPINE
7e plaats: $ 700 in Fan Tokens ALPINE
8e plaats: $ 500 in Fan Tokens ALPINE
9e plaats: $ 200 in Fan Tokens ALPINE
10e plaats: $ 100 in Fan Tokens ALPINE

Beste rondetijd Binance van het kampioenschap: $ 1.500 in Fan Tokens ALPINE

Beste rondetijd van de kwalificatiefase: $ 1.500 in Fan Tokens ALPINE

Andere prijzen Binance ($ 10.000)

 

$ 6.000 (=6 x $ 1.000) in Fan Tokens ALPINE voor de nieuwe gebruikers van Binance die de QR-code die wordt weergegeven tijdens de livestreams van de Alpine Esports Series scannen
Een prijzenpot van $ 4.000 in Fan Tokens ALPINE voor de individuen die de vijf NFT POAP verzamelen (gratis NFT voor de fans tijdens de live uitzendingen)

 

Andere prijzen

 

1e plaats (winnaar van de Alpine Esports Series):
Een ervaring op het circuit met de Alpine A110 GT4
Een set lampen en armaturen van Philips Hue
Schoenen Freem Alpine Esports
Handschoenen Freem Alpine Esports
Corrigerende lenzen aangeboden door Shamir
2e plaats
Een frame type Trak Racer TRX
Een set lampen en armaturen van Philips Hue
Handschoenen Freem Alpine Esports

 

3e plaats
Een beeldscherm van BenQ (EX3410R)
Een set lampen en armaturen van Philips Hue
Handschoenen Freem Alpine Esports
Top 5

 

De mogelijkheid om het specifieke R&D-team dat zich toelegt op Esport van Shamir te ontmoeten en te genieten van de geavanceerde technologie van de esports-brillen om deze te testen
De set lampen en armaturen van Philips Hue omvat

 

1 Lightstrip
2 Lightstrip-uitbreidingen
2 Hue Play
1 Philips Hue Bridge