24 juni 2022

Alpine onthult met veel plezier alle details, waaronder het prijzengeld, van de derde en laatste manche van de Alpine Esports Series die plaatsvindt op donderdag 23 juni 2022 om 20.30 uur.


Onder de aanwezigen vinden we de meest getalenteerde en competitieve simracers binnen deze discipline terug, te beginnen met James Baldwin, de huidige leider van de Alpine Esports Series. De piloten strijden voor een brede waaier aan prijzen, waaronder een prijzenpot van 100.000 dollar in ALPINE Fan Tokens, een rit in de Alpine A110 GT4, een TRX-simulator van Trak racer en nog veel meer.


Na een eerste boeiende beproeving op het Circuit van Barcelona-Catalunya nam James Baldwin de leiding in het algemene klassement met 29 punten. In het kielzog van deze 24-jarige Brit werd de tweede plaats felbevochten tussen Luke Whitehead en George Boothby, die respectievelijk 26 en 25 punten pakten.


Voor de tweede afspraak ontmoetten de concurrenten elkaar op het Circuit Paul Ricard. James Baldwin wist zijn voorsprong te vergroten met 35 extra punten, terwijl Luke Whitehead en George Boothby hun strijd om de tweede plaats voortzetten. Luke pakte 14 punten, één meer dan zijn tegenstander.


Voor de seizoensfinale gaan de piloten de confrontatie aan op het wereldbekende Nürburgring-circuit (Duitsland), dat door een overtuigende meerderheid werd gekozen tijdens de publieksstemming.


Dankzij Binance gaat de winnaar van de Alpine Esports Series aan de haal met 40.000 dollar in ALPINE Fan Tokens. De coureur op de tweede plaats wint 25.000 dollar in ALPINE Fan Tokens en de derde op de ranglijst wint 12.000 dollar in ALPINE Fan Tokens.

 

Bovendien deelt Binance ALPINE Fan Tokens en NFT Binance Alpine GT4 in POAP (Proof of Attendance Protocol) aan het publiek uit. Om een gratis NFT POAP te bemachtigen, moeten de toeschouwers van de finale de vijf QR-codes scannen die tijdens de vijf races live worden getoond.

 

De grote winnaar wordt ook beloond met een spectaculaire ervaring: hij mag een dag op het circuit doorbrengen en in de Alpine A110 GT4 rijden. De piloten die op de tweede en derde plaats eindigen, ontvangen één van de genereus gedoneerde prijzen van Trak Racer, BenQ Monitor, Philips Hue en FreeM Simracing. Tot slot krijgen de vijf beste concurrenten van het seizoen de kans om het R&D Esports team van Shamir te ontmoeten en kennis te maken met hun geavanceerde technologie in Esports-brillen.

 

De grote finale van de Alpine Esports Series wordt uitgezonden op het Alpine Twitch- en Youtube-kanaal maar ook op Binance Live. Afspraak om 20.30 uur!


KLASSEMENTEN

 

Ronde 1

 

1. James Baldwin – 29 punten

2. Luke Whitehead – 26 punten

3. George Boothby – 25 punten

4. Marko Pejic – 15 punten

5. Andrea Miatto – 14 punten…

 

Ronde 2

 

1. James Baldwin – 35 punten

2. Marko Pejic – 22 punten

3. Andera Miatto – 17 punten

4. Michele Nerbi – 15 punten

5. Luke Whitehead – 14 punten…

 

Algemeen klassement

 

1. James Baldwin – 64 punten

2. Luke Whitehead – 40 punten

3. George Boothby – 38 punten

4. Marko Pejic – 37 punten

5. Andrea Miatto – 31 punten…