24 juni 2022

Alpine Esports maakt met veel plezier James Baldwin bekend als grote winnaar van deze tweede editie van de Alpine Esports Series, die door Binance wordt gesponsord. Zijn landgenoot George Boothby won de laatste manche. Deze vond plaats op het GP-circuit van de wereldbekende Nürburgring in samenwerking met Race Clutch, de officiële simracingpartner van Alpine.

 

Voor de derde en laatste manche van de Alpine Esports Series zakten de piloten af naar het GP-circuit van de wereldbekende Nürburgring. Voor het startschot waren alle ogen gericht op James Baldwin, de leider in het algemeen klassement en grote favoriet om de titel in Duitsland te veroveren.

 

De spectaculaire sprintrace keerde in het voordeel van George Boothby, die 10 punten voor de hoofdrace pakte. De lange race werd een felbevochten duel tussen George Boothby en Luke Whitehead voor de tweede plaats. Ook Marko Pejic zette een indrukwekkende prestatie neer en kwam als eerste over de finish. Met alle punten uit beide races samengeteld, pakte George Boothby in totaal 28 punten, hetzij 3 punten meer dan Pejic en 8 punten meer dan Luke Whitehead.

 

Hoewel hij slechts 8 punten scoorde tijdens deze finale, kon James Baldwin terugvallen op zijn eerdere puike prestaties in het seizoen en werd hij met 72 punten de grote winnaar van de Alpine Esports Series. Dankzij zijn overwinning wint James Baldwin niet alleen een unieke ervaring op het circuit, waar hij achter het stuur van de Alpine A110 GT4 mag plaatsnemen, maar ook 40.000 dollar in ALPINE Fan Tokens. Daarnaast ontvangt hij een Philips Hue verlichtingspakket van hoge kwaliteit, en schoenen en handschoenen van FreeM Sim-Racing Alpine Esports. Dankzij Binance, wereldleider in het blockchain-ecosysteem en infrastructuren voor cryptomunten, biedt de Alpine Esports Series een prijzenpot van 100.000 dollar in Alpine Fan Tokens aan die tijdens de volledige kalender wordt verdeeld.

 

George Boothby, die met zijn 1'41''230 de snelste kwalificatietijd neerzette, won 1500 dollar in Alpine Fan Tokens. Marko Pejic kreeg de Binance-prijs voor de snelste ronde tijdens het kampioenschap. Andere prijzen waren 6.000 dollar in Alpine Fan Tokens voor Binance-gebruikers die de QR-codes scanden tijdens de live-uitzendingen van de Alpine Esports Series en 4.000 dollar in Alpine Fan Tokens voor fans die de 5 NFT POAP Binance Alpine GT verzamelden.

 

De beste piloten tijdens de wedstrijd wonnen ook een aantal prijzen, waaronder een Trak Racer TRX-simulator voor de tweede plaats in het algemeen klassement, een geavanceerde BenQ EX3410R-monitor voor de derde plaats, alsook FreeM Alpine laarzen en handschoenen en een verlichtingspakket van Philips Hue voor de drie hoogst geplaatste deelnemers aan het einde van het seizoen.

 

Bijna 250.000 toeschouwers waren getuige van deze tweede editie van de Alpine Esports Series en zagen hoe de beste simracers de strijd aangingen met elkaar tijdens de drie evenementen. In de eerste race op het Circuit van Barcelona-Catalunya nam de Brit James Baldwin de leiding met 29 punten, 3 punten meer dan Luke Whitehead en 4 punten meer dan George Boothby. Daarna begaven de piloten zich naar het Circuit Paul Ricard. James Baldwin won opnieuw en wist zijn voorsprong te vergroten. Dit leverde hem een sterke positie op voor de grote finale.

 

KLASSEMENTEN

 

Algemeen eindklassement

 

1. James Baldwin – 72 punten in totaal

2. George Boothby – 67 punten in totaal

3. Marko Pejic – 62 punten in totaal

4. Luke Whitehead – 60 punten in totaal

5. Michele Nerbi – 43 punten in totaal

6. Andrea Miatto – 31 punten in totaal

7. Michael Romagnoli – 24 punten in totaal

8. Mathias Kuhn – 19 punten in totaal

9. Mariusz Tworzydło – 10 punten in totaal

10. Victor Nicolae – 9 punten in totaal

11. Florian Bauer – 6 punten in totaal

12. Davide Arduini – 6 punten in totaal

13. Lorenz Hörzing – 4 punten in totaal

14. Michał Nowakowski – 3 punten in totaal

15. Artur Czarnecki – 2 punten in totaal

16. Gaël Valero – 2 punten in totaal

 

Ronde 1

 

1. James Baldwin – 29 punten

2. Luke Whitehead – 26 punten

3. George Boothby – 25 punten

4. Marko Pejic – 15 punten

5. Andrea Miatto – 14 punten

 

Ronde 2

 

1. James Baldwin – 35 punten

2. Marko Pejic – 22 punten

3. Andera Miatto – 17 punten

4. Michele Nerbi – 15 punten

5. Luke Whitehead – 14 punten

 

Ronde 3

 

1. George Boothby – 28 punten

2. Marko Pejic – 25 punten

3. Luke Whitehead – 20 punten

4. Michele Nerbi – 16 punten

5. James Baldwin – 12 punten