11 juli 2022

Alpine Esports stelt met trots zijn team voor het seizoen 2022 F1 Esports Series voor. Alpine Esports eindigde vorig jaar als vijfde in het kampioenschap en hoopt dat het nieuwe trio zowel op als naast de piste zal zegevieren. Twee simracers vervoegen de renstal aan de zijde van Patrik Sipos, rookie in 2021.

 

De drie piloten doorstonden een strenge selectieprocedure waarbij hun capaciteiten werden getest en hun prestaties op de piste geanalyseerd. En om hun talent te beoordelen en hun optimale potentieel te kennen, ondergingen ze een aantal cognitieve en fysiologische tests.

 

Dit jaar zullen de mannen zich tooien in de kleuren van Alpine Esports in de F1 Esports Series, uitgevochten op F1 2022, de officiële F1-game van Codemasters. Maar ze vertegenwoordigen het team ook via appearances en content, zoals in het seizoen 2022 van ' The Conquest ' . In deze minidocumentaire worden ze van dichtbij gevolgd en zien we hoe ze de uitdagingen van de grootste simracing-competitie aangaan.

 

Patrik Sipos opnieuw van de partij in 2022

 

Met zijn 18 jaar verdedigt Patrik Sipos dit jaar voor de tweede maal op rij de Alpine Esports-kleuren. In zijn eerste seizoen wist hij al te overtuigen. Hij pakte toen zijn eerste punten en loodste het team in meerdere races naar K3. Patrik is een van de grote beloftes van F1 Esports. En 2022 lijkt nu al een cruciaal jaar in zijn carrière. Maar zijn talent beperkt zich niet tot F1. Zo nam hij deel aan de Virtuele 24 uur van Le Mans met de Alpine Esports 36 van Fernando Alonso. Hij weet duidelijk wat hij wil : vooraan rijden en zijn eerste zege in F1 Esports Series pakken !

 

Twee nieuwe rekruten: Samuel Bean en Filip Prešnajder

 

De 18-jarige Samuel Bean reed zijn eerste rondjes op een kart en stapte daarna over naar de wereld van de virtuele races. In 2021 kwalificeerde Samuel zich voor de F1 Esports Challenger Series. In deze open competitie wist hij indruk te maken en eindigde hij zesde. Alpine Esports is ervan overtuigd dat de Spanjaard een van de beloftes is die we in 2022 goed in de gaten moeten houden.

 

De Slowaak Filip Prešnajder begon zijn carrière in simracing in 2019 met een zege in de F1 Esports Challenger Series op PlayStation. Hij schakelde al snel over op pc en vervoegde het jaar erop de Scuderia Ferrari. Na een indrukwekkende K3 en een snelle top zes wordt hij gerekruteerd door Alfa Romeo, waar hij een moeilijke campagne kent. Op 19 jaar wil Filip met al zijn talent en potentieel uitpakken bij zijn nieuwe team Alpine.

 

Richard Arnaud, Team Principal van Alpine Esports, superviseert de opleiding en ontwikkeling van de piloten :

 

" 2022 luidt een nieuwe fase in de ontwikkeling van Alpine Esports in. We treden dit seizoen met een nieuw team aan. We hebben waarschijnlijk het jongste trio van de grid, maar onze ambities blijven dezelfde. 2021 was voor iedereen een leerjaar, met ups en downs. Maar we beschikken over een stevige basis. En de chemie in de renstal is uitermate positief. We verwachten niet dat we favoriet worden. Maar we willen minstens evengoed doen als vorig jaar: een vijfde plaats in het eindklassement en een aantal podiumplaatsen. Het hele team is ongelooflijk gemotiveerd om Alpine Esports zo hoog mogelijk te laten finishen ! "

 

Ook de piloten gaven commentaar aan het begin van het seizoen 2022.

 

Patrik Sipos, piloot Alpine F1 Esports Series

 

" Ik ben heel blij dat ik bij Alpine Esports mag blijven. Vorig jaar heb ik veel geleerd en pakte ik mijn eerste punten. Een mooi bewijs dat ik mee kan draaien in de top. Mijn zegehonger is groot en ik kan al niet wachten om Alpine Esports naar de top van de grid te hijsen ! " Samuel Bean, piloot Alpine F1 Esports Series " Dit jaar rij ik mijn eerste seizoen, maar ik heb veel ambitie. Uiteraard wil ik veel leren, maar ik wil ook heel snel punten binnenhalen voor de renstal. Net zoals Fernando in Grand Prix wil ik schitteren in de virtuele wereld. Ik ga alles geven voor het team ! "

 

Filip Prešnajder, piloot Alpine F1 Esports Series

 

" Na twee jaar in F1 Esports Series snakte ik naar een nieuw en ambitieus project om te tonen wat ik in mijn mars heb. Vorig seizoen was moeilijk omdat ik Esport combineerde met mijn studies. Maar nu ik mijn diploma op zak heb, kan ik 100% focussen op de competitie. Alpine Esports bood zijn piloten al geweldige kansen. Ik hoop dan ook snel een van de verrassingen van het jaar te worden ! "

 

Met dit nieuwe trio F1 Esports Series-piloten laat Alpine opnieuw zijn groeiambities zien in de Esport-wereld. Meer weten over de avonturen van Alpine in Esport en gaming? Ga naar de website van Alpine of volg de piloten live op www.twitch.tv/Alpine