13 september 2022

In het afgelopen seizoen trokken de Le Mans Virtual Series trokken maar liefst 81 miljoen toeschouwers. In deze septembermaand start de race weer! De kalender van dit jaar loopt van september tot januari: veertig renstallen van fabrikanten en Esports-teams zullen strijden om een prijzenpot van 250.000 dollar.


Het Alpine Esports team bestaat uit drie simracers: de Fransman Tom Lartilleux, de Nederlandse Collin Spork en de Amerikaanse Rory MacDuff. Ze worden ondersteund door Sacha Lehmann, een professionele Franse autocoureur. Het viertal wordt aangestuurd door teammanager Robin Bondon, trainer Jurgen Van Bergen en ingenieur Laurent Keersmaekers (strategie en afstellingen).


Dankzij zijn palmares dat het team al in de echte alsook virtuele wereld heeft vergaard, zijn ze een geduchte tegenstander aan het begin van de campagne. De teamgenoten zijn niet van de minsten: Collin Spork werd onlangs Wereldkampioen Formula Sim Racing in 2022, Tom Lartilleux won de Manufacturer Series tijdens de vierde World Tour van Gran Turismo Sport in Salzburg en Sacha Lehmann werd tweede in de Ultimate Cup Series met een Formule Renault 2.0 in 2019.


Alpine Esports onthulde ook de exclusieve livery voor de Le Mans Virtual Series. Een opmerkelijk design waarin het emblematische Alpine-merk en zijn typische kleuren centraal staan. Dit jaar herkent u het Alpine Esports team aan het nummer 36 en de logo's van de belangrijkste partners van de renstal, waaronder Binance (het grootste handelsplatform voor cryptogeld ter wereld) maar ook EKWB, Mandiant, Trak Racer en Shamir.


Kalender 2022-2023 van Le Mans Virtual Series
• 17 september: 8 uur van Bahrein
• 8 oktober: 4 uur van Monza
• 5 november: 6 uur van Spa-Francorchamps
• 3 december: 500 mijl van Sebring
• 14-15 januari: Virtuele 24 uur van Le Mans

Robin Bondon, teammanager van Alpine Esports in LMVS: "Na het enorme potentieel dat we tijdens de vorige Virtuele 24 uur van Le Mans in januari 2022 hebben getoond, is het team blijven groeien. De volgende stap werd dan ook al snel duidelijk: deelnemen aan het volledige seizoen 2022-2023 van de Le Mans Virtual Series. We staan voor een flinke uitdaging en verwelkomen nieuwe talenten in ons project. We zijn allemaal supergemotiveerd en streven naar hetzelfde doel: Alpine Esports zo hoog mogelijk plaatsen in de wereld van Endurance!"


Guillaume Vergnas, Senior Business Development Manager bij BWT Alpine F1 Team & Alpine Esports: "Het is enorm spannend om opnieuw deel te nemen aan de Le Mans Virtual Series en om het Alpine Esports-merk te mogen vertegenwoordigen tijdens een van de grootste simracing events wereldwijd. Het team dat we hebben samengesteld, is bijzonder getalenteerd en ik kan niet wachten om te zien hoever we zullen geraken!"