18 november 2022

Het BWT Alpine F1 Team beëindigde de laatste vrije vrijdagtraining van het FIA Formule 1 wereldkampioenschap seizoen 2022. Het team bereidde zich voor op de finale die deze zondag wordt gereden op het circuit van Yas Marina in Abu Dhabi.

 

 

Jack Doohan van de Alpine Academy nam plaats achter het stuur van de A522 van Fernando Alonso tijdens de eerste vrije trainingen. Dit was zijn tweede officiële F1-sessie voor het team. De Australiër, die dit weekend ook de laatste manche van het FIA Formule 2 kampioenschap afwerkte, eindigde op de 19e plaats. Esteban Ocon klasseerde zich als 12e.

 

 

Tijdens de tweede vrije trainingen nam Fernando het stuur weer over en legde hij een stabiele trainingssessie af. Met een rondetijd van 1'26''038 eindigde hij op de 7e plaats, net voor Fernando, die minder dan een tiende langzamer was dan zijn teamgenoot.

 

 

Morgen beginnen de derde vrije trainingen om 14.30 uur lokale tijd. De kwalificaties starten om 18 uur.

 

 

Esteban Ocon: "Het is altijd plezant om in Abu Dhabi te kunnen rijden. We hadden een goede vrijdag, onze laatste van dit jaar. We konden de auto tussen VT1 en VT2 nog verbeteren en kregen vooral een goed inzicht in de werking van de soft en medium banden. Over het algemeen was het een positieve dag. Maar dit zijn nog maar de trainingen en we moeten morgen op ons beste niveau rijden om een goed resultaat neer te zetten in de kwalificaties. Dit is niet het meest gunstige circuit voor inhaalmanoeuvres. We moeten vanavond dus hard werken om zeker te zijn van een goede positie voor de laatste kwalificatie van het jaar."

 

 

Fernando Alonso: "Dit was de laatste vrijdag van het jaar en ik heb vandaag wat minder gereden dan normaal. Jack [Doohan] nam de eerste vrije trainingen voor zijn rekening. Ik zat vrijwel onmiddellijk in het juiste ritme. Ik paste me aan de auto aan tijdens de avondsessie, waarin we zonder problemen het geplande programma konden afwerken. We moeten wel nog het evenwicht van de auto perfectioneren voor een comfortabele rit tijdens de kwalificaties van morgen. Het zit er bijna op, dus ik probeer van elk moment met het team te genieten."

 

 

Matt Harman, technisch directeur: "Over het algemeen was dit een vrij rustige dag voor ons op de piste. Dit waren de laatste vrije trainingen op vrijdag van dit jaar. Het was geniaal om Jack weer in actie te zien tijdens de eerste sessie. Hij heeft goed werk geleverd met twee sets soft banden en we kunnen niet wachten om hem dinsdag weer achter het stuur te zien. In de VT2 reden we een vrij klassieke sessie en konden we onze voorbereiding voor de rest van het weekend verder finetunen. We hebben nog wat werk voor de boeg. Maar ik wil de conceptteams van Viry en Enstone alvast bedanken voor de harde inspanningen die ze dit seizoen hebben geleverd bij de ontwikkeling van een gloednieuwe auto. Ik ben trots op ieder van hen en kan haast niet wachten om te zien wat we op het vlak van ontwikkeling in 2023 zullen bereiken!"