RACING DIRECTOR

Davide Brivio

In januari 2021 tekende Davide bij het Alpine F1® Team als Racing Director onder leiding van Laurent Rossi, CEO van Alpine.

Davide Brivio - Alpine

Biografie

Davide had eerder al leidinggevende functies bij MotoGP, waarbij Suzuki tweemaal in de prijzen viel tijdens het World Championship met een kampioenstitel voor Joan Mir en de constructeurstitel voor het merk in 2020.

De Italiaan groeide op in de buurt van Monza en ontwikkelde een passie voor de motorcross. In 1990 begon Davide aan zijn professionele carrière als persattaché van World Superbikes. Twee jaar later werd hij directeur van de Belgarda Yamaha Racing Division in dezelfde discipline. In 1993 werd hij aangenomen door Yamaha. Hij werd benoemd tot directeur in 1995.

In 2002 introduceerde hij Yamaha in MotoGP. Deze beslissing is het begin van een gouden periode met vier coureurstitels en vier constructeurstitels tussen 2004 en 2010. Tegelijkertijd speelde hij een cruciale rol in de aanwerving van de MotoGP-legende Valentino Rossi. Deze laatste boekte vier overwinningen en werkte samen met Davide als consultant tot 2013.

Voor de terugkeer van Suzuki in MotoGP in 2015 werd Davide gepromoveerd tot Team Director. Het was zijn taak om jonge talenten te begeleiden en het team hogerop in het klassement te brengen.