WEC-team - Alpine

Team

A470-TEAM nr. 35

Alt Image C29

Nationaliteit: Braziliaan

 

"Na twee mooie jaren in de koningsklasse Hypercar, ben ik blij voor mijn zesde seizoen bij Alpine naar de LMP2 te kunnen terugkeren. Ik wil Alpine, Signatech en Philippe Sinault bedanken voor hun onwrikbaar vertrouwen in mij.

Samen met mijn twee ploegmaten, zijn we klaar om ons helemaal te geven in dit seizoen. Ik kijk al uit naar de 1000 Miles van Sebring. »

Alt Image C29

Nationaliteit: Brit

 

"Ik ben echt blij deel te kunnen uitmaken van het Alpine Elf Endurance Team voor de World Championships Endurance in 2023. Het is een hele ommezwaai in mijn carrière maar ik kijk ernaar uit deze uitdaging aan te gaan en deel uit te maken van het programma van Alpine, een wereldmerk waarmee ik een goede relatie verder kan uitbouwen. »

Alt Image C29

Nationaliteit: Mexicaan

 

"Ik ben zeer blij om het Alpine Elf Endurance Team te vervoegen, aangezien dit team me de kans biedt om voor de eerste keer deel te nemen aan het World Championships Endurance. Ik heb het geluk gehad succes te kennen in ELMS, maar mijn hoofddoel blijft de overwinning in Le Mans. Bij Alpine behoor ik tot één van de beste teams en samen met hen zal ik er alles aan doen om daarin te slagen."

A470-TEAM nr. 36

Alt Image C29

Nationaliteit: Fransman

 

"We weten dat dit een overgangsjaar zal zijn, met een terugkeer naar een categorie die we goed kennen, ondanks de vele wijzigingen van de laatste jaren. De uitdaging is groot, maar we zullen er alles aan doen om een betekenisvolle rol te spelen en ons voor te bereiden op de toekomst.

Ik start dit seizoen in alle sereniteit, want ik twijfel er niet aan dat ons trio zich perfect zal aanpassen en de nodige ambitie zal hebben om races, Le Mans en de titel te winnen."

Alt Image C29

Nationaliteit: Fransman

 

"Ik kijk er echt enorm naar uit om het seizoen 2023 te beginnen samen met het Alpine Elf Endurance Team. Ik heb vele jaren gestreden met deze renstal en het is een grote eer om er nu deel van te mogen uitmaken.

We nemen het op tegen teams met veel ervaring in WEC en ELMS, maar we zijn vastberaden om zo veel mogelijk races en de titel te winnen."

Alt Image C29

Nationaliteit: Fransman

 

"Ik ben heel blij mijn avontuur bij Signatech verder te kunnen zetten, en dit jaar ook deel uit te maken van de Alpine-familie. Ik kan niet meer wensen dan op mij 21ste piloot te zijn van een wagen van een Franse constructeur en bij een Frans team.

Ik kijk er alvast naar uit om aan het seizoen te beginnen en ik ben benieuwd naar de resultaten die we samen kunnen boeken."

 

 

Philippe Sinault - WEC - Alpine

TEAM PRINCIPAL VAN HET ALPINE ELF ENDURANCE TEAM

Philippe SINAULT

"Wij zijn 'racers' en we konden ons de festiviteiten ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de 24 uur van Le Mans niet zonder Alpine voorstellen. We wilden absoluut van de partij zijn, want deze competitie zit in onze genen. Ze laat ons bovendien toe het merendeel van het technische personeel in stelling te brengen voor de uitdaging die ons wacht in 2024. Voor we beginnen met de ontwikkeling van ons toekomstig prototype LMDh, stonden we deze winter voor de uitdaging om dit seizoen goed aan te pakken en alvast goed na te denken over de uitdagingen die ons te wachten staan in de MP2. We moesten teams samenstellen die homogeen en performant zijn en we moesten rekening houden met de specifieke reglementering van de LMP2, met name de aanwezigheid van een Silver-coureur in elke wagen. We zijn trots op onze trio's die bestaan uit ervaren piloten of piloten met potentieel voor de toekomst.

Alt Image C29

Iedereen kent de kwaliteiten en het niveau van Matthieu, André en Charles, de ervaring van Julien en het palmares van Memo. Het ligt ons nauw aan het hart om via een ommezwaai in zijn carrière Olli weer op het pad van het succes te brengen, net zoals we dat in het verleden hebben gedaan voor André en talrijke andere rijders. We zijn ook blij om Reshad De Gerus, reserverijder voor het seizoen 2023, in ons team te mogen verwelkomen. Hij is een zeer getalenteerde coureur waarvan we de prestaties in de ELMS dit jaar van nabij zullen volgen. De LMP2 is een categorie die tijdens de twee jaar dat we afwezig waren sterk is geëvolueerd. Het kader van de technische reglementering wat betreft aerodynamica, motoren en banden werd volledig geherdefinieerd. Er wacht ons een geweldig platform met een ongelooflijk niveau, maar we zijn ongeduldig om de handschoen op te nemen en naar Sebring af te reizen!"

Alpine-boetiek - shop
Alpine-boetiekOntdek de Alpine-producten
F1 - Autosport Alpine
FORMULE 1Al het nieuws