Academy Alpine

Alpine Academy

ALPINE ACADEMY

ONZE AUTOCOUREURS

De Alpine Academy gaat in 2023 zijn achtste levensjaar in met de grootste lichting in zijn geschiedenis: negen coureurs met acht verschillende nationaliteiten. Het programma is actief in zes verschillende categorieën, van het FIA Championship Formula 2 tot het Europese kartingcircuit. Het blijft zich inzetten voor de opleiding van jonge talenten, om hen te helpen door te groeien in de promotieformules en in Endurance.

Jack Doohan

FIA Championship Formula 2 met Virtuosi Racing

Victor Martins

FIA Championship Formula 2 met Art Grand Prix

 

Nikola Tsolov

FIA Championship Formula 3 met Art Grand Prix

Gabriele Mini

FIA Championship Formula 3 met Hitech Grand Prix

Sophia Floersch

FIA Championship Formula 3 met PHM Racing by Charouz

Abbi Pulling

F1 Academy                                                   

 

Matheus Ferreira

Italian Championship Formula 4 met Van Amersfoort Racing

Kean Nakamura

European FIA Championship Karting met Kart Republic

Fysieke voorbereiding

Met behulp van gepersonaliseerde fysieke en voedingsprogramma's, en een opleiding over de verwachtingen buiten het circuit, biedt Alpine Academy zijn coureurs de mogelijkheid om complete atleten te worden. Vóór de start van het seizoen 2023 hebben de leden van de Academy een trainingsstage gevolgd bij Tenerife Top Training om zich fysiek voor te bereiden op hun respectievelijke campagnes. Doorheen het jaar werken de coureurs en het programma van de Academy voortdurend samen om de coureurs fysiek voor te bereiden op elke race.

Actie op het circuit

Op het circuit zetten de coureurs de opleiding die ze hebben gevolgd bij de Alpine Academy om in de praktijk en bewijzen ze waarom ze deel uitmaken van het programma. Er is voor de jonge beschermelingen van Alpine een duidelijk pad uitgestippeld naar de top van de autosport.

Alt
Alt
Alt
Alt
Alt

NIEUWS

Volg het laatste nieuws