14 februari 2023

Het BWT Alpine F1 Team maakt met plezier de promotie voor 2023 van de Alpine Academy bekend met acht piloten uit zeven landen. Zij zullen dit jaar aan de competitie deelnemen in zes verschillende categorieën.


Jack Doohan (Virtuosi Racing) en Victor Martins (ART Grand Prix) krijgen een verlenging binnen de Academy en rijden mee in het FIA Formula 2 Championship.


Ook Gabriele Mini (Hitech Grand Prix) doet mee aan het programma en waagt zijn kans in het FIA Formula 3 Championship, net als Nikola Tsolov (ART Grand Prix), een veelbelovend talent binnen de Academy na een indrukwekkend eerste seizoen als Affiliate autocoureur in 2022.


Net als de Bulgaar worden ook Abbi Pulling, Matheus Ferreira en Kean Nakamura volwaardig coureur van de Academy, die de rangen verder aanvult met Aiden Neate. Abbi zal het beste van zichzelf geven in een nieuwe categorie, de Formula 1 Academy. Matheus kruipt achter het stuur van de bolide tijdens het Formula 4 Championship van Italië, terwijl Kean zijn kartingcarrière voortzet en Aiden binnenkort zijn programma voor 2023 aankondigt na zijn deelname aan het Formula Regional Middle East Championship.


Olli Caldwell maakt de stap van de Alpine Academy naar LMP2 maar blijft verbonden met Alpine. Het merk wil namelijk zijn aanwezigheid binnen de competitie blijven uitbreiden met de introductie van het LMDh-programma in 2024. Olli vervoegt de officiële renstal van Alpine voor het World Endurance Championship (WEC).

 


De Academy versterkt ook haar banden binnen de autosport om de samenwerking met het Alpine Endurance Team in de nabije toekomst volop te benutten.


Na vier jaar in de Academy blijft Caio Collet nog altijd verbonden met de Alpine Racing-familie, zonder officieel Affiliate van het programma te zijn.


Alle leden van de Alpine Academy mogen gebruik maken van de ultramoderne faciliteiten van het F1-hoofdkwartier in Enstone (Verenigd Koninkrijk). Daarnaast kunnen ze rekenen op waardevol advies van de experts van de Academy, onder leiding van Davide Brivio, Racing Director, en Julian Rouse, directeur van de Alpine Academy.


Laurent Rossi, CEO van Alpine Cars: "De Alpine Academy wordt in 2023 uitgebreid en blijft de basis voor de ambities van Alpine Racing binnen de autosport. Ook al is de Formule 1 het hoogtepunt, toch gaan we vanaf dit jaar voor een nieuwe aanpak. We willen de opportuniteiten die Alpine biedt nog verder uitbreiden, hoewel we al in vele disciplines aanwezig zijn. We streven ernaar om onze protegés steeds meer te laten ontplooien zodat we op een getalenteerde groep in onze renstallen kunnen steunen. De beste talenten willen uiteraard doorstoten naar de F1. Dat blijft het ultieme doel, maar we creëren ook andere mogelijkheden door onze visie verder te ontwikkelen. We willen talentvolle coureurs identificeren, opleiden en helpen om rasechte racepiloten te worden, die helemaal klaar zijn om het Alpine-merk op wereldniveau te vertegenwoordigen. Ik ben benieuwd om te zien wat onze coureurs zullen bereiken en kijk ernaar uit om hun campagnes in 2023 op de voet te volgen."


Davide Brivio, Racing Director van Alpine Racing: "Het is een voorrecht om een bijdrage aan de Alpine Academy te mogen leveren. 2023 heeft alle ingrediënten om een zeer spannend jaar te worden. We hebben acht teamleden verspreid over verschillende categorieën. Eén voor één hebben ze grote ambities en leggen ze de lat hoog. Elk jaar zien we onze protegés groeien en matuurder worden op de piste en daarbuiten. Dit seizoen is het belangrijk dat we vertrouwen op het engagement van Alpine in de autosport om onze autocoureurs ervaringen en kansen te bieden. We werken nauw samen met het Alpine Endurance Team en de Formule 1 renstal zodat ze zich kunnen aanpassen en kunnen bijleren om het beste in zichzelf naar boven te brengen. Het is een fantastische periode in de Academy en we kunnen niet wachten om te zien wat dit jaar voor ons in petto heeft."


Julian Rouse, directeur van de Alpine Academy: "Deze promotie van de Alpine Acadamy is ongetwijfeld de meest competitieve ooit. We vinden het geweldig om het programma voor acht leden open te stellen, die Alpine in vele verschillende disciplines zullen vertegenwoordigen. In de Formule 2 hebben we met Jack en Victor twee piloten die absoluut het potentieel hebben om in de voorste posities te strijden. Hetzelfde geldt voor de Formule 3 met Nikola en Gabriele, die vanaf de start competitief moeten zijn. Buiten de F1 supportcategorieën kijken we uit naar de prestaties van Abbi, Matheus, Aiden en Kean tijdens hun respectieve campagnes. Ik ben ook heel blij dat Olli de uitdaging met ons aangaat in de wereld van de Endurance. Dit is slechts het begin van veel collaboratiever project, waarin de Academy de expertise van de verschillende Alpine-divisies zal aanwenden om onze protegés ervaringen en kansen te bieden. Het worden spannende tijden en we kijken vol ongeduld uit naar deze hechte samenwerking."

 


Alpine Academy 2023


Jack Doohan, FIA Formula 2 Championship, Virtuosi Racing (tweede jaar binnen categorie)
Victor Martins, FIA Formula 2 Championship, ART Grand Prix (eerste jaar)
Nikola Tsolov, FIA Formula 3 Championship, ART Grand Prix (eerste jaar)
Gabriele Mini, FIA Formula 3 Championship, Grand Prix Hitech (eerste jaar)
Matheus Ferreira, Formula 4 Italian Championship, Van Amersfoort Racing (eerste jaar)
Abbi Pulling, F1 Academy (eerste jaar)
Aiden Neate
Kean Nakamura, Karting European Championship, Kart Republic (tweede jaar)