17 maart 2023

Het

BWT Alpine F1 Team begint aan de Grand Prix van Saoedi-Arabië op het Jeddah Corniche Circuit met productieve testritten: op vrijdag haalde Esteban Ocon de vierde plaats en Pierre Gasly de zesde.

 

 

Het team werkte zijn programma vlotjes af aan de westkust van Saoedi-Arabië als voorbereiding op de tweede race van de het jaar. Na een gematigd raceweekend in Bahrein zet het team zich schrap.

 


In de bolide gehuld in subliem BWT-roze voor de tweede van drie races begon Pierre de dag met een achtste plaats in Vrije Training 1 in 1’30’’949, terwijl Esteban zich als twaalfde plaatste met een tijd van 1’31’’181.

 

 

Tijdens de Vrije Training 2, die 's avonds plaatsvond in vergelijkbare omstandigheden als de kwalificatie en de race, reden beide autocoureurs eerst met medium banden en daarna met zachte banden.

 

 

Voordat ze aan lange stints begonnen, zetten Esteban en Pierre respectievelijk een tijd van 1’30’’039 en 1’30’’100 neer. Daarmee eindigden ze in de top 6. In de laatste vijftien minuten werd er gereden met veel brandstof aan boord. Esteban reed met medium banden, Pierre met zachte banden.

 

 

Esteban Ocon: "Het is fijn om weer op een circuit zoals dat van Jeddah te rijden: dit zeer snelle, spannende circuit in de stad verplicht ieder van ons om elke seconde oplettend te zijn. Vrijdag was zeer productief en we hebben verschillende zaken getest. Dat zal ons helpen in de kwalificatie maar ook in de race. De auto presteert tot nu toe zeer goed en ik denk dat we er nog meer kunnen uithalen voor de kwalificaties op zaterdagavond. Het team heeft uitstekend werk geleverd om ons programma af te ronden en we gaan hard werken voor een goede positie morgen. Over het algemeen was het dus een goede testdag."

 

 

Pierre Gasly: "Het is geweldig om terug te zijn op het zeer snelle en opwindende circuit van Jeddah. Onze dag was goed gevuld en we blijven bijleren over ons package van 2023. Ik ben tevreden over het werk dat we vandaag hebben geleverd. Na twee weken in Bahrein is het fijn om andere uitdagingen op een nieuw circuit aan te gaan. Het gaat hier zeer snel en we moeten nog veel doen om er helemaal te staan. De auto geeft een goed gevoel. We hebben een duidelijk idee van waar we met de instellingen naartoe willen. We kunnen dit weekend nog meer laten zien. Mijn doel is om hard met de ingenieurs te werken zodat we optimaal voorbereid zijn voor de kwalificaties en beter kunnen presteren dan de vorige keer."

 

 

Pat Fry, Technology Director: "Het was een goede vrijdag voor het team met het oog op de Grand Prix van Saoedi-Arabië in Jeddah. Voor ons was het interessant om de auto te testen op een heel ander circuit dan de circuits waarop we tot nu toe hebben gereden. Hier is minder downforce en de vele bochten moeten aan een hoge snelheid genomen worden. We zijn tevreden over onze prestaties van vandaag. Onze beide coureurs gaven gelijkaardige feedback wat de instellingen betreft. Dat is een goed voorteken voor de rest van het weekend. We moeten nog veel gegevens analyseren om ons op de kwalificaties van morgen voor te bereiden. We willen betere prestaties dan in Bahrein neerzetten zodat we de race zondag op een betere positie kunnen starten. Een goede start dus die zeer veelbelovend is!"