2 september 2022

Het BWT Alpine F1 Team haalde alles uit de vrije trainingen van vrijdag om zijn voorbereiding voor de Grand Prix van Nederland af te ronden. Dit weekend start de GP in Zandvoort. Fernando Alonso en Esteban Ocon eindigden beiden in de top 10.

 

Dankzij de aanpassingen van de A522, die kaderen in het continue ontwikkelingsplan van het team, eindigde Fernando in VT1 op de 8e positie en in VT2 op de 7e positie. Esteban eindigde in beide trainingen op de 9e plaats.

 

Afspraak morgen om 12 uur plaatselijke tijd voor de vrije trainingen 3, en om 15 uur voor de kwalificaties.

 


Esteban Ocon: "Het is goed om weer in Zandvoort te zijn, een circuit waarop ik graag race vanwege zijn unieke ontwerp en hellingen. We eindigen deze vrijdag met beide wagens in de top 10 na twee vrije trainingen. Een goede start van het weekend dus. Vanavond bekijken we de punten die we nog verder kunnen verbeteren. Morgen kunnen we starten met een beter inzicht in het bandengedrag, zeker omdat we de harde compounds vandaag hebben getest. Normaal doen we dat niet op vrijdag. Het team heeft nog veel werk voor de kwalificatie van morgen. Die wordt heel belangrijk."


Fernando Alonso: "Het was een zeer correcte vrijdag voor ons. Dit is een heel ander circuit dan dat van vorig weekend in Spa. Het is een plezante piste voor Formule 1-wagens. Met de vele hellingen heeft het iets van een achtbaan. De wagen doet het tot nu goed. Vandaag was de piste voortdurend anders door de grote hoeveelheid stof deze ochtend. We zullen dit allemaal analyseren, maar zijn tot nu toe tevreden met onze vooruitgang."

 

Matt Harman, Technical Director: "Vandaag legden we een probleemloze training af, en we konden alles testen met beide wagens, net zoals we hadden voorzien. We hebben enkele kleine wijzigingen aangebracht, die werkten en overeenstemden met de eerdere simulaties. Hierdoor waren de prestaties iets beter. Het is geweldig om bij elke race telkens te kunnen verbeteren. En zo zullen er nog volgen. We kijken ongeduldig uit naar de rest van het weekend hier in Zandvoort. Tot nu toe waren er geen verrassingen en zijn we tevreden over ons werk. Dit weekend willen we ons momentum in het constructeurskampioenschap vasthouden tegen opzichte van onze grootste tegenstanders."