9 september 2022

Het BWT Alpine F1 Team had vandaag een productieve eerste vrije training in Monza. Fernando Alonso en Esteban Ocon hebben hun voorbereiding van de Grand Prix van Italië afgerond en eindigden beiden in de top 10.

 

 

Esteban Ocon: "Het is altijd een plezier om in Italië en op het circuit van Monza te mogen racen. Over het algemeen was het een goede vrijdag met twee productieve trainingen: beide wagens eindigden in de top 10. We gaan ons nu concentreren op onszelf en kijken hoe we morgen nog meer potentieel uit de wagen kunnen halen. We zullen alle verzamelde gegevens analyseren en de mogelijke scenario's voor de race overlopen gezien er vandaag enkele penalty's waren en we verschillende zaken met de wagen hebben uitgeprobeerd. We zijn 100% gefocust op morgen en willen nu vooral een goede kwalificatie halen."

 


Fernando Alonso: "Het was een goede vrijdag voor ons hier in Monza. We hebben alles getest wat we wilden testen, en hebben voor dit weekend veel nuttige informatie verzameld over de banden. Het stuitereffect (porpoising) lijkt hier veel groter dan tijdens de vorige weekends, maar afgezien daarvan verlopen de vrije trainingen probleemloos en had het team alles onder controle."

 


Alan Permane, sportief directeur: " Het was voor ons een zeer klassieke vrije training op vrijdag, hier in Monza. We slaagden erin om met onze beide wagens in de top 10 te eindigen. We hebben een standaardprogramma afgewerkt, zonder verrassingen, en we zijn helemaal klaar voor een zeer productief weekend. Uiteraard zijn we allen aangedaan door het droevige nieuws over het overlijden van Hare Majesteit gisteren. Als Frans-Brits team willen we haar dit weekend hulde brengen."