30 september 2022

Voor het eerst in drie jaar is de Formule 1 opnieuw in Marina Bay. BWT Alpine F1 Team realiseert de zesde en achtste tijden tijdens de eerste vrije oefensessies van de Grote Prijs van Singapore, dankzij respectievelijk Esteban Ocon en Fernando Alonso.

 

Beide piloten hebben zich tijdens de twee geplande sessies in de top 10 kunnen plaatsen. Esteban realiseerde tijdens de eerste vrije oefensessie de zevende tijd, en de zesde tijdens de tweede sessie, Fernando reed de tiende en de achtste tijd.

 

Een olielek in de versnellingsbak maakte vroegtijdig een einde aan de eerste sessie van Fernando. Na slechts 11 ronden werd hij uit voorzorg in de garage gehouden.

 

Tijdens de tweede vrije oefensessie werden de wagens van beide piloten uitgerust met de nieuwe versie van de vloer van de A522, en die zou er het hele weekend opblijven.

 

De derde vrije oefensessie start om 18.00 uur plaatselijke tijd, de kwalificaties beginnen om 21.00 uur.

 

 

Esteban Ocon: "Het is een speciale ervaring om in Singapore te rijden en het is fantastisch om hier terug te zijn na jaren van afwezigheid. De twee oefensessie hebben vandaag aangetoond dat de warmte en de vochtigheid fysiek zeer belastend zijn. Ik denk dat de meeste piloten blij zijn dat ze konden genieten van enkele dagen extra voorbereiding in aanloop naar dit race-weekend. We hadden een goede dag op het circuit wat ons heeft toegelaten nieuwe evoluties te testen. We zijn vrij tevreden over de manier waarop we vandaag ons programma hebben kunnen afwerken. Vooral met onze eenzitters is het fijn om te ervaren dat het circuit er niet zo hobbelig bijligt als we hadden verwacht. We kijken vol ongeduld uit naar morgen en hopen op een goede dag zodat we de race van zondag vanop de beste mogelijke startplaats kunnen aanvatten."

 

Fernando Alonso: "De dag is voor ons niet ideaal verlopen. We hebben in de eerste oefensessie maar een klein aantal kilometer kunnen afleggen omwille van een probleem met de versnellingsbak. De tweede oefensessie is globaal genomen beter verlopen. En ook al hebben we wat achterstand op ons programma omdat we minder tijd op het circuit hebben doorgebracht, toch denk ik dat we er goed voorstaan en heb ik er alle vertrouwen in dat het morgen goedkomt. De evolutie die we aan de wagen hebben aangebracht lijkt tot nog toe goed te werken, maar we gaan de gegevens vanavond en morgen verder analyseren."

 

Matt Harman, technisch directeur: "Het is fantastisch om terug te zijn in Singapore, zelfs met deze extreme warmte en vochtigheid!" Ondanks de problemen met het olielek in de versnellingsbak van de wagen van Fernando was dit een interessante dag. Uit voorzorg hebben we besloten in de pits te blijven tijdens de rest van de eerste oefensessie. De volgende dagen gaan we op zoek naar de oorzaak van het probleem want het is een ongewone situatie. Zijn wagen werd uitgerust met een nieuwe versnellingsbak zodat hij aan de tweede sessie kon deelnemen. Tijdens de tweede vrije oefensessie hebben de wagens de nieuwe vloer gebruikt. Deze beantwoordde volledig aan onze verwachtingen. Er is vannacht werk aan de winkel en ik kijk uit naar wat er morgen gebeurt. We zijn in het algemeen tevreden over ons prestatieniveau en we denken dat we dit weekend met beide wagens competitief kunnen zijn."