21 oktober 2022

Het BWT Alpine F1 Team had deze vrijdag een productieve training ter voorbereiding van de uitverkochte Grand Prix van de Verenigde Staten, die zondag plaatsvindt op het Circuit of the Americas in Austin, Texas.

 

 

Fernando eindigde tijdens de eerste vrije trainingen op de zesde plaats met een snelste tijd van 1'37''713. Esteban - die voor de gelegenheid een speciale Spiderman helm droeg - eindigde op de elfde plaats dankzij een rondetijd van 1'38''102.

 

 

Esteban reed met een nieuwe vloer waarvan de uiteinden werden aangepast. Fernando zou volgend weekend in Mexico dezelfde specificaties gebruiken.

 

 

De tweede vrije trainingen werden een half uur verlengd zodat de teams een Pirelli-prototypeband konden testen. Beide piloten legden 26 rondes af om gegevens over Pirelli voor 2023 te verzamelen.

 

 

Morgen beginnen de derde vrije trainingen om 14 uur lokale tijd. De kwalificaties starten om 17 uur.

 

 

Esteban Ocon: "Het is fijn om weer in Austin te zijn en om op het Circuit of the Americas te kunnen racen. Ik hou enorm van deze piste. Het was een ongewone vrijdag voor iedereen. We hadden slechts de eerste vrije training om onze bandenafstelling van dit jaar te testen. Het was dus een vrij korte dag voor ons. Maar het was wel interessant om de banden voor volgend jaar te kunnen testen tijdens de tweede vrije training, net als de nieuwe bandenwarmers en verschillende andere zaken waarmee we in 2023 aan de slag zullen gaan. We gaan de verzamelde gegevens van beide trainingen nauwkeurig bestuderen en kijken welke afstellingen we morgen gebruiken."

 

 

Fernando Alonso: "Het was een goede vrijdag voor ons: we konden het geplande testprogramma volledig afwerken. Vannacht gaan we alles verder analyseren en ook morgen tijdens de derde vrije trainingen zodat we helemaal klaar zijn voor de kwalificaties. Deze namiddag hebben we ook de Pirelli-banden getest en we hopen dat ze er zo veel mogelijk gegevens uit kunnen halen. Het is geweldig om onze fans weer terug te zien, hier in Austin. We kunnen niet wachten om het beste van onszelf te geven tijdens de kwalificaties morgen."

 

 

Ciaron Pilbeam, Chief Race Engineer: "Vandaag is alles vlot verlopen hier in Austin, met twee goed gevulde vrije trainingen. We hebben meer zaken dan gewoonlijk moeten testen tijdens de eerste vrije training, omdat we bij de tweede training de prototypebanden van Pirelli zouden testen. De eerste sessie is goed verlopen. Esteban gebruikte de nieuwe vloer. Deze werkte precies zoals verwacht en zoals we konden zien tijdens onze voorbereiding. Een deel van het circuit kreeg een nieuw wegdek sinds vorig jaar, maar er zijn nog enkele hobbelige plekken. Toch doet onze wagen het prima in deze situaties. We hebben een goede basis waarmee we de rest van het weekend aan de slag kunnen. We focussen nu op het gebruikelijke programma voor vrijdagavond, namelijk de voorbereiding van de kwalificaties morgen. Uiteraard willen we dan nog beter presteren."