4 maart 2023

Het BWT Alpine F1 Team plaatst zich als negende met Esteban Ocon en als twintigste met Pierre Gasly tijdens de eerste kwalificaties van het FIA Formula 1 World Championship 2023. De plaats van afspraak is het Internationale Circuit van Bahrein.

 


Esteban behaalde Q3 dankzij een goede controle tijdens de kwalificaties. Hij was 12e in Q1, daarna 9e in Q2 en zette vervolgens een tijd neer van 1’30’’984. Hiermee pakte hij de negende positie onder de puntenjagers in de Grand Prix van Bahrein, die 57 rondes telt.

 

 

Hoewel hij in de A523 goed op dreef was, slaagde Pierre niet voor de eerste kwalificatieronde. Zijn tweede poging werd verwijderd omdat hij de track limits had overschreden. Op die manier stond 17e na zijn eerste ronde.

 


Het startschot voor seizoen 2023 wordt aanstaande zondag om 18.00 uur lokale tijd gegeven.

 

 

Esteban Ocon, 9e in 1’30’’984: "Het voelde goed om de auto op de piste eindelijk tot het uiterste te kunnen drijven, om te zien wat hij kan en waar we ons bevinden. Q3 halen is een mooie manier om onze campagne te beginnen. We zijn tevreden over de vooruitgang die we sinds de pre-season tests hebben geboekt en de auto was echt op zijn best. Onze concurrenten zijn snel en we hebben nog veel werk voor de boeg, maar we kunnen rekenen op een raceauto die punten kan scoren. Dat is dan ook het doel voor deze eerste race van het seizoen."

 

 

Pierre Gasly, 20e in 1’32’’181: "De eliminatie in Q1 was uiteraard niet de seizoensstart waarop we hadden gehoopt. Dat gezegd zijnde, denk ik dat we alles in handen hebben om de race morgen te winnen. Ik ben ervan overtuigd dat we dit weekend nog punten zullen pakken. Jammer genoeg voelde ik me niet helemaal goed in de auto en haalden we niet het niveau waartoe we in staat zijn. We moeten dus blijven werken om de bolide nog beter te begrijpen. Ik ben er zeker van dat we sterker zullen terugkeren in de volgende kwalificatiesessies. Ik focus nu op de race van morgen en kan niet wachten om het beste van mezelf te geven."

 

 

Alan Permane, sportief directeur: "Over het algemeen houden we gemengde gevoelens over aan deze eerste kwalificaties met een negende plaats voor Esteban en een twintigste plaats voor Pierre. Dit komt niet overeen met onze doelstellingen en we moeten uiteraard nog verbeteringen doorvoeren zodat we ons bij de volgende races hoger kunnen kwalificeren. Pierre is zeer teleurgesteld door de eliminatie in Q1. We moeten nog veel zaken bestuderen om te zien wat er precies bij hem is gebeurd, want de auto zelf had duidelijk wel een goede snelheid. Esteban heeft uitstekend gepresteerd met drie vlotte sessies, ook al verdienden we het waarschijnlijk, als we naar de tijden kijken, om vandaag als negende te eindigen. We zijn nu klaar voor morgen. Onze runs met veel brandstof zijn goed verlopen, zowel tijdens de pre-season tests als in de tweede vrije oefensessies gisteren. Pierre zal vanaf de laatste positie flink naar voren kunnen opschuiven, aangezien deze race veel inhaalmogelijkheden biedt. Esteban zit in een goede flow en we zien geen enkele reden waarom we hier morgen niet met mooie punten zouden kunnen vertrekken."