10 september 2022

Het BWT Alpine F1 Team heeft zich op de tiende plaats gekwalificeerd met Fernando Alonso en op de elfde plaats met Esteban Ocon voor de Grand Prix van Italië. Door de vele penalty's door motorwissels zal de startgrid van morgen echter overhoop worden gehaald en dus niet de kwalificaties van vandaag kunnen aanhouden.

 

 

 

In Italië slaagde Fernando erin om nogmaals Q3 te behalen: hij eindigde deze kwalificatie op de tiende plaats. Zijn enige tijdronde in Q3 werd geannuleerd omdat hij buiten de lijnen reed. Esteban kreeg een gridstraf van vijf plaatsen omdat zijn interne brandstofmotor werd vervangen. Hij schoot 68/1000e seconde tekort en kon dus niet met Fernando naar Q3.

 

 

Esteban Ocon – P11 / 1'22''166: "We reden vandaag geen perfecte kwalificatie. We misten Q3 op een haar na omdat Q2 ook niet optimaal verliep. We verloren een paar keer de controle over de achterkant van de wagen en in Monza kost elk foutje tijd. Door de verschillende penalty's is de startgrid van morgen volledig overhoop gehaald. We zullen zien wat er gebeurt. Na mijn penalty zal ik als dertiende starten, wat niet zo slecht is gezien de prestaties van vandaag. We maken kans om naar de top 10 op te klimmen en we verwachten ons morgen aan een spannende race. We zullen alles op alles zetten om het weekend goed af te sluiten en punten te pakken."

 

 

Fernando Alonso – P10 / 1'22''089: "De tiende plaats in Q3 was toch teleurstellend. Mijn laatste tijdronde werd geannuleerd omdat ik buiten de piste reed, maar was eigenlijk goed genoeg voor een achtste plaats. En dan komen de penalty's van de anderen er nog bij. Over het algemeen schoten we een beetje tekort qua prestaties tijdens deze kwalificaties in vergelijking met de rest van het weekend. De wagen doet het goed en heeft een goed racetempo. We moeten wel letten op enkele snelle wagens die na ons starten. We hebben al tien races op rij punten gepakt. Dit wordt de elfde morgen."

 

 

Otmar Szafnauer, Team Principal: "We hebben vandaag tijdens de kwalificaties een mooie kans gemist. Daarom zijn we wat teleurgesteld over onze prestaties. We hebben de wagen van Esteban uitgerust met een nieuwe interne brandstofmotor. Als we naar het totaalplaatje kijken en rekening houden met de penalty's van de anderen, is een gridstraf van vijf plaatsen niet zo erg omdat hij alsnog op een goede positie aan de race begint. Fernando was het hele weekend al flink op dreef en is gefrustreerd dat hij dit niet kon doortrekken naar de kwalificaties en dus niet hoger op de startgrid mag vertrekken. Maar hij staat in de top 10 en zal mooie kansen krijgen om punten te pakken. Morgen vindt de Grand Prix plaats. Tijdens de twee laatste manches hebben we laten zien dat onze wagen echt competitief is in de race. Ons doel is dus om met beide wagens in de punten te eindigen."