29 oktober 2022

Het BWT Alpine F1 Team maakt een opmerkelijke comeback in Q3 met beide bolides. Op de Autodromo Hermanos Rodriguez hebben Fernando Alonso en Esteban Ocon zich respectievelijk op de 9e en10e plaats gekwalificeerd voor de Grand Prix van Mexico, die morgen plaatsvindt.

 


Esteban wist in Mexico City tot Q3 door te stoten en haalt net als Fernando een plek in de top 10. Voor de 9e keer dit seizoen halen de twee bolides Q3.

 


Beide piloten reden de hele kwalificatieronde dicht bij elkaar en haalden Q2 en daarna ook Q3 met een tijdsverschil van amper 0''054 en 0''191.

 


Esteban reed met gebruikte Soft banden tijdens zijn eerste poging in Q3, terwijl Fernando voor nieuwe Soft banden koos. Met 1'18''939 reed hij de 9e snelste tijd.

 

 

Esteban legde een ronde af in 1'19''010 met nieuwe banden, goed voor de 10e plaats.

 


De Grand Prix, waarin de piloten 71 rondes zullen afleggen, start om 14 uur lokale tijd.

 


Esteban Ocon – P10 / 1'19''010: "Fernando en ik hebben de top 10 gehaald, dat was uiteraard het doel zoals altijd. Het is een goed resultaat voor het team tijdens deze kwalificaties. We zijn er vandaag in geslaagd om het potentieel van de auto maximaal te benutten, hoewel dat we misschien nog net iets meer uit Q3 konden halen na een stabiele Q1 en Q2. Maar we liggen dicht bij elkaar en strijden dus mee voor de punten. Het zal een stevige race worden morgen. We moeten als team in topvorm zijn om met punten te kunnen vertrekken. Maar we zijn op alle omstandigheden voorbereid."

 

 

Fernando Alonso – P9 / 1'18''939: "Vandaag ging het iets moeilijker dan verwacht, maar we zijn alsnog tevreden dat we morgen als 9e op de startgrid kunnen vertrekken. We staan aan de goede kant van de grid, net achter Lando [Norris]. Over het algemeen ging ik niet heel snel en had ik wat moeite met de stabiliteit van de auto. Na de10e plaats in Q2 is een 9e plaats het beste waarop we vandaag konden hopen. Door de temperatuur en de hoogte die we nergens anders tegenkomen, mogen we hier niets vanzelfsprekend nemen. Maar dat geldt voor iedereen en we doen ons best om morgen met punten op zak te finishen."

 

 

Alan Permane, sportief directeur: "Eigenlijk hadden we net iets beter dan een 9e en 10e plaats verwacht tijdens de kwalificaties. Maar we zien dit ook zeker positief, want we hebben met onze beide wagens Q3 gehaald. Belangrijker nog, we zijn goed gepositioneerd in de strijd om het kampioenschap. Esteban boekte goede vooruitgang in vergelijking met VT3 eerder vandaag en haalde zo Q3. Hieruit blijkt dat hij de teleurstelling van vorig weekend heeft verteerd. We beslisten dat Fernando in het midden van de sessie in Q3 zou starten op een vrije baan en volgens mij werkte dat goed voor hem. De race van morgen wordt een flinke uitdaging zoals altijd op dit circuit. De remmen, aandrijving en koelsystemen krijgen het hard te verduren. Maar we focussen in de eerste plaats op de finish, daarna rekenen we op de snelheid van beide piloten om onze positie in het kampioenschap te versterken."