18 maart 2023

Het

BWT Alpine F1 Team start morgen aan de Grand Prix van Saoedi-Arabië met beide bolides in de top 10. Esteban Ocon en Pierre Gasly plaatsten zich respectievelijk zevende en tiende tijdens een felbevochten sessie op het snelle en opwindende Jeddah Corniche Circuit.

 


Beide autocoureurs schuiven zelfs nog een plaats naar voren op de startgrid door een penalty van Charles Leclerc. Esteban start dus als zesde en Pierre als negende.

 

 

Deze zaterdag maakte Esteban zijn tweede opwachting in Q3 dit seizoen, in evenveel races. Dankzij zijn tijd van 1’29’’078 in Q3 klom hij op tot de zevende plaats, nadat hij al goed presteerde met een elfde plaats in Q1 en een zevende plaats in Q2.

 

 

Pierre werd geleidelijk aan sterker naarmate de avond vorderde. Nadat hij met 49 duizendste van een seconde Q2 haalde, schoof hij op naar de top 10 en haalde hij ook Q3 met een tijd van 1'29''411. Ditmaal met een marge van 40 duizendste. Daarna verbeterde hij zich in Q3 met een persoonlijke snelste tijd van 1'29''357. Goed voor de tiende plaats.

 

 

Esteban en Pierre zijn nu gefocust op dubbele punten tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De race telt 50 rondes en start zondag om 20 uur lokale tijd.

 

 

Esteban Ocon, 7e in 1’29’’078: "Deze kwalificatie verliep vrij intens. We hebben op alle onderdelen een sterke prestatie geleverd. Het voltallige team heeft goed gewerkt en ik ben blij met mijn zevende positie. We vertrekken als zesde door de penalty van Charles [Leclerc]. Vanaf de derde lijn kan morgen van alles gebeuren. De auto was nog nooit zo sterk als in de kwalificaties van dit weekend. Het is goed om te zien dat we dag na dag, sessie na sessie vorderingen maken. Mijn dank gaat uit naar het hele team. We willen nu een goede race rijden zodat we met beide auto's punten kunnen pakken. Het wordt een lange race waarbij de strategie zeer belangrijk zal zijn. Maar we zijn allemaal gefocust op een uitstekend resultaat."

 

 

Pierre Gasly, 10e in 1’29’’357: "Ik heb eerder een gemengd gevoel na de kwalificaties vandaag. Uiteraard ben ik zeer tevreden dat we Q3 hebben gehaald, maar toch heb ik de indruk dat we een beetje onder de verwachtingen hebben gepresteerd. We moeten nu aan bepaalde details werken zodat we het maximum uit ons package kunnen halen. Het is goed dat we met beide auto's in de top 10 staan. Proficiat aan Esteban voor zijn harde werk. We hebben een goede uitgangspositie en ons doel is uiteraard om veel punten te pakken. Het raceritme was goed in Bahrein, net zoals tijdens de tests gisteren. Ik ben er zeker van dat de punten binnen handbereik liggen."

 

 

Alan Permane, sportief directeur: "In de kwalificaties van vandaag deden we het opvallend beter dan in de eerste race van het seizoen. We zijn zeer tevreden dat beide auto's Q3 hebben gehaald en dat we een competitieve startpositie hebben. Esteban heeft uitstekend werk geleverd met een zeer goed uitgevoerde sessie. Hij wist ronde per ronde op te bouwen zodat hij op het juiste moment kon toeslaan in een zeer krap peloton met slechts zeer minieme marges. Voor Pierre was het belangrijk dat hij een constante sessie reed, zeker na de kwalificaties in Bahrein. Hij maakt kans op veel punten morgen en we hebben vertrouwen in onze racesnelheid gezien onze lange stints tot nu toe dit jaar. Het was dus een behoorlijke inspanning. Hoewel we nog enkele kleine details moeten uitwerken, kijken we alvast uit naar het resultaat dat we zondag met onze twee bolides zullen boeken."