19 maart 2023

Het

BWT Alpine F1 Team pakt voor de tweede keer punten dit seizoen in het FIA Formula 1 World Championship 2023. Deze zondag eindigde Esteban Ocon achtste en Pierre Gasly negende in de Grand Prix van Saoedi-Arabië die werd gereden op het Jeddah Corniche Circuit.

 

 

Met zijn eerste vier punten is de campagne van Esteban nu echt gestart. Pierre eindigde opnieuw negende, net als twee weken geleden bij zijn debuut voor het team in Bahrein. Het team kende een vrij rustige avond waarbij beide autocoureurs kozen voor een strategie met slechts één stop. Vervolgens wisselden ze medium banden voor harde banden in de race met in totaal vijftig rondes. Vlak na de start was het even schrikken voor Pierre die botste met de McLaren van Oscar Piastri bij het uitrijden van de tweede bocht, maar gelukkig liep zijn A523 geen schade op.

 

 

Hij stopte als eerste om te wisselen naar harde banden in ronde 14. Esteban volgde zijn voorbeeld twee rondes later. Meteen daarna zag Yuki Tsunoda door de tussenkomt van de safety car na de opgave van Lance Stroll zijn kans schoon om beide coureurs voorbij te steken. De Japanner was wel nog niet naar de pits gegaan. Na de herstart haalde Esteban in ronde 24 de Alpha Tauri in. Daarna deed Pierre hetzelfde dankzij een mooi manoeuvre in de eerste bocht.

 

 

Vervolgens legden zowel Esteban als Pierre een voorzichtig parcours af tot aan de finish: de welverdiende zes punten zijn binnen!

 

 

Esteban Ocon – Startgrid: 6e – Finish: 8e "Het was een goede race voor het hele team. Het eindresultaat weerspiegelt onze prestaties en de achtste plaats is de beste plek die we vandaag konden halen. Het is zeker positief dat beide raceauto's punten hebben gepakt, vooral na Bahrein. Maar we moeten niet genoegen nemen met de huidige positie. Onze bolide heeft een groot potentieel en we blijven bijleren om de kloof met onze concurrenten te dichten. We willen hogerop eindigen en blijven hard werken om daar te geraken. We gaan dit weekend debriefen voordat we ons op Australië focussen. Daar mikken we op een nog beter resultaat."

 

 

Pierre Gasly – Startgrid: 9e – Finish: 9e "Ik ben heel tevreden dat ik punten heb gescoord in mijn eerste twee races voor het team. Volgens mij waren de achtste en negende plaats wat we verdienden vandaag. We maken goede vorderingen en leren elke keer weer bij. We moeten onze nieuw verworven kennis in de praktijk blijven omzetten zodat we ons package constant kunnen optimaliseren. Wat mij betreft, is er nog werk. Vooral om het maximum uit de kwalificatie te halen zodat ik beter gepositioneerd ben voor de echte race. Ik kijk ernaar uit om de race samen met het team te analyseren en om hier lessen uit te trekken. Daarna richten we onze focus op Australië, waar we met volle goesting onze nieuwste vorderingen willen tonen."

 


Otmar Szafnauer, Team Principal: "Deze race heeft veel aan het licht gebracht, zowel onze positieve punten, maar ook de punten die we nog kunnen verbeteren. Een achtste plaats voor Esteban en een negende voor Pierre was waarschijnlijk het beste resultaat dat we vandaag konden halen. Hiermee zijn we goed op weg naar ons ultieme doel. Maar we staan nog niet waar we willen staan en we hebben nog veel werk voor de boeg als we hogerop in de puntentelling willen eindigen. Vorig jaar hebben we enkele teams voor ons in het kampioenschap ingehaald en we moeten het gat blijven dichten. We zullen dit weekend met het team debriefen. Er zijn veel positieve punten maar ook heel wat verbeterpunten. In navolging van ons ontwikkelingsplan zijn er veranderingen op komst en we kijken ernaar uit om over twee weken in Australië onze lessen in praktijk te brengen en een goed resultaat neer te zetten."